Sportscars

Sportscars: Drie uit drie voor Ho-Pin Tung in Asian Le Mans Series

E1X 95021

Ho-Pin Tung en David Cheng hebben ook de derde wedstrijd in de Asian Le Mans Series op hun naam geschreven. Het OAK Racing Team Total-duo versloeg op het Shanghai International Circuit de Eurasia Motorsport Oreca-Nissan. Het verschil na drie uur racen was ruim een ronde. Clearwater Racing kwam als derde algemeen over de finish.


Tekst: Marcel ten Caat
Foto: Rewind Magazine

Bij de start wist David Cheng direct weg te lopen bij de Eurasia Motorsport Oreca en een grote voorsprong op te bouwen. Nadat Pu Jun Jin het stuur van de Oreca-Nissan overnam liep de voorsprong van Cheng terug, maar nadat Tung halverwege de wedstrijd in de Ligier JS P2 stapte wist hij de voorsprong van ruim zeven seconden naar meer dan een ronde uit te bouwen. James Winslow wist het gat niet te verkleinen en na drie uur racen kwam Tung als grote winnaar over de streep, op een ronde gevolgd door de Eurasia auto.

Als derde algemeen en eerste in de GT-klasse kwam de Clearwater Racing Ferrari 458 Italia GT3 over de finish. Het team was de race als laatste in de GT-klasse gestart. Team AAI vertrok vanaf plekken een, twee en drie, maar de Mercedes en twee BMW's wisten de Ferrari niet achter zich te houden. Takeshi Tsuchiya lag met de Mercedes lang aan de leiding, maar nadat Matt Griffin het stuur overnam van de Ferrari wist de Ier het gat naar Yu Lam dicht te rijden. In de 41e ronde passeerde Griffin de Mercedes. Na 97 ronden kwam de Clearwater Racing Ferrari als eerste over de streep, gevolgd door de drie Team AAI auto's.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet