24H Series

24H Series: Groeten vanaf de Hungaroring

IMG 0531

Afgelopen vrijdag en zaterdag vond op de Hungaroring, het Grand Prix-circuit nabij de Hongaarse hoofdstad Boedapest, de zesde editie van de Hankook 12H Hungary plaats. Het startveld hield met 19 auto's niet over, wat volgens sommigen te wijten was an het feit dat komende zaterdag alweer een VLN-wedstrijd plaatsvindt, maar zo heb je natuurlijk als race-organisatie altijd wel te maken met storende factoren. Hoe dan ook, degenen die er waren, beleefden een interessante wedstrijd, waarin de strijd om de overwinning met een verschil van slechts 37 seconden op de finishlijn pas in de slotfase werd beslist. Wat we op en rond het circuit verder nog zagen, delen we hier in onze impressie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions


IMG 0501

Tegenover het kantoor van de verhuurfirma waar we onze huurauto ophaalden, was deze bandenhandel. Anders dan we in onze regionen gewend zijn.

IMG 0502
Ook zulke auto's kom je in Hongarije nog tegen.

IMG 0518
Troosteloze hoogbouw in Boedapest.

IMG 0520
Al kun je je bij sommige panden wel voorstellen dat die vroeger ooit mooi geweest zijn.

IMG 0523
De val van de Muur is inmiddels al 25 jaar geleden, wat op dit pand van Siemens met een groot spandoek en een dankwoord aan de Hongaren wordt herdacht.

IMG 0529
Vanaf de snelweg staat het circuit duidelijk aangegeven.

IMG 0532
Op het circuit wordt de autosporthistorie in ere gehouden, ondermeer in de vorm van een gedenkplaat voor Ferenc Szisz, de Hongaarse coureur die in 1906 met een Renault in Le Mans de eerste Grand Prix in de geschiedenis van de sport op zijn naam schreef.

IMG 0535
Ook voor de twee jaar geleden Tamás Frank, promotor en stuwende kracht achter de Hongaarse Formule 1-Grand Prix, is er een gedenkplaat.

IMG 0536
Fascinerend opschrift bij de bel van de intercom bij een van de kantoren in de wedstrijdtoren...

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet