Clio Cup

Clio Cup Benelux race 2: Langeveld en Dekker verzorgen wervelde regenshow

DBPF4752 1

Het werd misschien wel de mooiste race van het seizoen, de tweede afspraak van de Clio Cup Benelux tijdens het Spa Racing Festival. Vooraan trakteerden Melvin de Groot, Marcel Dekker, Pim van Riet, Robert van den Berg, Max Braams, Régis Gosselin en Niels Langeveld de toeschouwers op een prachtig kijkspel, onbeslist tot op de finish. Jammer genoeg miste Loris Hezemans zijn start, maar met mooie rondtijden keerde de jonge Brusselaar wel nog terug naar de achtste plaats
.

Tekst en foto's: PR

Niels Langeveld kon zich al snel van de eerste plek verzekeren, maar moest 25 minuten lang een onwaarschijnlijke reeks aanvallen afweren. Het talent van Certainty Racing Team had op de meet exact een halve seconde over op Marcel Dekker, die weer een geweldige wedstrijd reed en beste junior werd.

Niels Langeveld: "Wat een race, en vooral wat een mooie en faire gevechten. Hier leveren Melvin, Pim, Marcel en ik het bewijs dat mooie en spannende races in een Cup echt wel kunnen. Dit is uiteraard een geweldige opsteker na de moeilijke eerste race van de dag. Ik hou een kans op de titel en in Zandvoort gaan we er honderd procent voor gaan."

DBPF4430 1

Achter Langeveld werd Dekker tweede, voor van Riet en De Groot, eigenlijk de smaakmakers van het hele weekend in de Ardennen. Régis Gosselin en Max Braams werden vijfde en zesde, na een gespierd duel.

DBPF4523 1

In de Clio 3 ging de zege opnieuw naar Wilbert van den Burg, die als leider in het kampioenschap naar Zandvoort mag. Peter Schreurs en Stan van Oord mochten mee het podium op.

DBPF3856 1

UITSLAG RACE 2

Stand in het kampioenschap (officieus):
1. S. Bleekemolen 178, 2. N. Langeveld 170, 3. M. de Groot 137, 4. M. Dekker 132

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet