ATS Formel 3 Cup

Formule 3: Volledig VAR podium tijdens finale. Indy Dontje tweede

Het team van Frits van Amersfoort heeft tijdens de allerlaatste wedstrijd op Hockenheim wederom uitmuntend gescoord. Met een eerste plek voor Weiran Tan en een derde voor de Brit Sam McLeod sloot VAR het seizoen in de ATS F3 Cup uitstekend af. Indy Dontje eindigde voor Team Lotus als tweede.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2014 Indy Weiran Tan R3

Uitstekend weekend voor Weiran Tan op Hockenheim. De VAR-coureur behaalde twee overwinningen.

Volledig VAR podium tijdens finale. Indy Dontje tweede
De Maleisiër Weiron Tan won voor het team van Frits van Amersfoort tweemaal de hoofdwedstrijd. Regerend kampioen Markus Pommer produceerde een slechte start en viel naar achteren terug. Vice-kampioen Nabil Jeffry nam direct de leiding maar viel na vijf ronden met een technisch defect uit. Daarmee viel de druk voor zijn landgenoot Tan defintief weg en lag de weg vrij voor een tweede overwinning tijdens het Finaleweekend. Kampioen Markus Pommer moet kort voor het einde met een overslaande motor definitief opgeven. Daardoor schoof de Colombiaan Andres Mendez door naar de vijfde plek. Na een uiterst moeilijke seizoensstart beëindigt Tan met twee verrassende overwinningen het seizoen uitstekend. Met Tan, Dontje en de Brit McLeod(eveneens Van Amersfoort Racing) staan er drie Rookies op het podium.

Weiron Tan: "Aan het begin van het seizoen hadden wij moeilijkheden met de auto. Maar na de zomerpause heeft het team het probleem gevonden. Toen was het aan mij de beurt om daaruit het beste te maken.

2014 Tan R3
Weiron Tan op weg naar zijn tweede F3 overwinning op Hockenheim met de VAR Dallara Volkswagen.

Indy Dontje: "Ik ben erg blij. Ik ben Rookiekampioen. Wij hebben hard gewerkt en met enkele goede kwalificaties, een pole en drie derde plekken ben ik erg tevreden. Dank aan mijn team dat mij een fantastische auto bezorgd heeft. Wij hebben laten zien waartoe we in staat zijn."

Sam McLeod: "Een teleurstellend weekend.Wij zijn als derde in het algemeen klassement hier naar toe gekomen, maar wij hadden problemen met de banden. Mijn tempo in de wedstrijd was goed. Maar inhalen is hier echt lastig. De derde plek is OK. Maar ik ben erg teleursgesteld dat ik als derde in het kampioenschap geëindigd ben."

Uitslag
1. Weiron Tan Dallara Volkswagen 19 ronden
2. Indy Dontje Dallara Volkswagen 19 ronden
3. Sam McLeod Dallara Volkswagen 19 ronden
4. Nicolai Sylvest Dallara Volkswagen 19 ronden
5. Andres Mendez Dallara Volkswagen 19 ronden
6. Nicolas Beer Dallara Volkswagen 19 ronden


2014 ID R3
Indy Dontje is meer dan tevreden over zijn eerste F3 seizoen in de ATS F3 Cup.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet