ATS Formel 3 Cup

Formule 3: Indy Dontje 2e. Zege voor Markus Pommer. Nabil Jeffri vice-kampioen

2014 Nabil Jeffry
Vol zelfvertrouwen de F3 vicetitel gewonnen. De Maleisiër Nabil Jeffry.


Tijdens de tweedeTS F3 wedstrijd op Hockenheim is Indy Dontje voor Team Lotus als tweede geëindigd. De overwinning ging naar Markus Pommer, terwijl de Maleisiër Nabil Jeffry de vice-titel pakte.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Zege voor Markus Pommer. Nabil Jeffri vice-kampioen.
De tweede wedstrijd met omgedraaide startgrid leverde een overwinning op voor Markus Pommer(Team Lotus). Zijn teamgenoot Indy Dontje eindigde als tweede terwijl Nabil Jeffri aan een derde plek voldoende had om de vicetitel binnen te halen.

Debutant Nicolaj Rogivue vertrok voor het team van Franz Woess Racing vanaf pole nadat de Deen Nicolai Sylvest na de eerste wedstrijd gediskwalificeerd werd. Het resulteerde in filerijden. En in de Spitzkehre werd het filerijden wat resulteerde in een crash tussen Weiron Tan en Maximlian Häckl. Na zijn allereerste F3 overwinnning gisteren had Tan zijn tweede optreden vandaag zeker anders voorgesteld. De Russische debutant Konstantin Tereschenko kan het tempo van de koplopers goed bijhouden maar eindigt uiteindelijk als zesde. Voor Team Lotus wordt het met Pommer en Dontje andermaal een dubbeloverwinning. Een derde plek is voor Nabil Jeffry voldoende om de vice-titel binnen te halen.

2014 ATS F3 R2
Veel spektakel in de openingsronde


Markus Pommer: "In Turn 2 ontstond een kleine file. Toen heb ik naar de tweede versnelling teruggeschakeld. In de slipstream heb ik een beetje gewacht en heb vervolgens toegeslagen. Ik haalde direct meerdere concurrenten in."

Indy Dontje: "Het was een goede start en een zeer goede eerste ronde. Ik kon Markus bijhouden en ik ben erg blij over mijn snelheid en dit resultaat."

Nabil Jeffry: "Ongelofelijk. Vice-kampioen in de ATS F3 Cup. Hiervoor wil ik mijn team en mijn sponsor Petronas bedanken. Dit is pas mijn tweede jaar in Europa en om dan direct tweede te worden is werkelijk een goed begin.

2014 ATS F3 Weiran Tan
Weiran Tan van Hero to Zero in R2.

Uitslag
1. Markus Pommer Dallara Volkswagen 12 ronden
2. Indy Dontje Dallara Volkswagen 12 ronden
3. Nabil Jeffry Dallara Volkswagen 12 ronden
4. Nicolai Sylvest Dallara Volkswagen 12 ronden
5 Nicolas Beer Dallara Dallara Volkswagen 12 ronden
6. Konstantin Tereschenko Dallara Volkswagen 12 ronden

2014 ATS F3 Motorpark
Grote vreugde bij Indy Dontje en Markus Pommer van Team Lotus.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet