NASCAR

NASCAR: Kyle Busch behaalt zesde Nationwide-overwinning in Kansas

Kyle Busch heeft in Kansas zijn zesde Nationwide-overwinning dit seizoen behaald. Busch nam aan 22 van de tot nu toe verreden 27 Nationwide-wedstrijden deel.

Tekst Willem J. Staat
Foto: NASCAR

kansas nns burnout rowdy

69e Nationwide-overwinning voor Kyle Busch in Kansas en de zesde dit seizoen.

Kyle Busch behaalt zesde Nationwide-overwinning in Kansas
Met nog amper 20 ronden te gaan nam Kyle Busch definitief de leiding in de Hollywood Casino 400 in Kansas. Kyle Busch: "Vandaag werd er links en rechts gereden en in het verkeer waren er nogal wat verschillende lijnen. Ik denk dat mijn Cup-auto nu voor morgen ook OK is." Na de 161e ronde had Busch er negentien ronden voor nodig om bij Kevin Harvick aansluiting te vinden. In de 180e ronde ging Busch definitief aan Harvick voorbij en behaalde zijn 69e NASCAR Nationwide-overwinning. In 2007 won Busch voor de eerste maal een Nationwide-wedstrijd in Kansas.

Met een tegenovergestelde strategie beschikte Harvick eveneens over zegekansen. Na de zevende neutralisatie in de 91e ronde was Harvick de enige coureur die naar binnen ging. "Met deze strategie had ik een goede kans maar Busch was gewoon niet te houden. Alleen in de short runs kon ik hem bijhouden. Hij beschikte gewoon over meer snelheid, wij minder" aldus Harvick.

Titelkandidaat Regan Smith verloor waardevolle punten nadat hij in de 140e ronde met een technisch defect naar binnen moest en nog eens zeven ronden verloor. Ook in de kwalificatie crashte Smith die overigens voor volgend seizoen weer bij JR Motorsport voor de Nationwide-series heeft bijgetekend. Chase Elliott eindigde als tiende maar behoudt de leiding in de puntenstand van het kampioenschap. Milka Duno maakte eveneens haar Nationwide-debuut in Kansas. Zij crashte overigens al na drie ronden uit de wedstrijd.

Uitslag
1. Kyle Busch Toyota 200 ronden
2. Kevin Harvick Chevrolet 200 ronden
3. Ryan Blaney Ford 200 ronden
4. Paul Menard Chevrolet 200 ronden
5.Ty Dillon Chevrolet 200 ronden
6. Matt Kenseth Toyota 200 ronden
7. Elliott Sadler Toyota 200 ronden
8. Trevor Bayne Ford 200 ronden
9. Brian Scott Chevrolet 200 ronden
10. Chase Elliott Chevrolet 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet