24H Series

24H Series: SPS automotive performance Mercedes-Benz SLS AMG GT3 wint zesde Hankook 12H HUNGARY

P1 and P2 Mercedes at Hankook 12H HUNGARY
De beide Mercedes-Benz SLS AMG GT3's van SPS en Hofor eindigden als eerste en tweede

Het SPS automotive performance team heeft met zijn Mercedes-Benz SLS AMG GT3 (#4, Pierburg/Müller/Arnold) de zesde editie van de Hankook 12H HUNGARY gewonnen. Gedurende de twaalf-uursrace op het 4,381 kilometer lange Grand Prix-circuit van de Hungaroring legden de drie Duitse coureurs in totaal 345 ronden af, een afstand van 1.511,445 kilometer. Lance-David Arnold reed de sportwagen met vleugeldeuren over de finishlijn en verklaarde: "Een fantastische overwinning voor ons, vooral omdat mijn twee teamgenoten hier nog nooit eerder hebben geracet." In de race, die werd gekenmerkt door wisselende weersomstandigheden met diverse regenbuien, completeerde het Zwitserse team Hofor Racing het succes voor Mercedes-Benz-klantenteams door met de SLS AMG GT3 (#1, Kroll/Heyer/Frankenhout/Eggimann) als tweede te eindigen, dankzij een sterk slotoffensief van Kenneth Heyer slechts 36,795 seconden achter de winnaars. Frankenhout was met dit resultaat de best geklasseerde Nederlander in de race.

Tekst: PR/René de Boer (vanuit Mogyoród, Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Winner 12H HUNGARY 2014 nr4 SPS automotive
Het Duitse team SPS automotive performance zorgde voor weer een Mercedes-succes

De overwinning voor het team SPS automotive performance was de tweede zege voor een Mercedes-Benz SLS AMG GT3 in de 24H SERIES powered by Hankook van dit jaar na het succes van het Duitse team Car Collection Motorsport in de eerste editie van de Hankook 12H ZANDVOORT afgelopen mei. Op de Hungaroring leek het Zwitserse team Stadler Motorsport ook op weg naar een goed resultaat met de Porsche (#20, Amstutz/M. Ineichen/R. Ineichen), die gedurende het grootste deel van de eerste helft van de race het veld aanvoerde. Een probleem met het remsysteem, dat ter plekke niet kon worden gerepareerd, maakte echter een voortijdig einde aan de race van het Zwitserse team.

Eric Teeken-538
Derde plaats algemeen en klassewinst voor de ZaWotec Racing-Porsche   Op de derde plaats in het algemeen klassement won het Oostenrijkse team ZaWotec Racing met de Porsche 997 Cup (#8, Uckermann/Daum/Schreier) ook de klasse SP2 met de meer dan comfortabele marge van 19 ronden op de SPS automotive performance-Porsche 991 Cup (#7, Moodley/Maharaj/Jarvis). Op geruime afstand eindigde de Artas Racing-Lexus IS-F (#46, Mrazauskas/Baltramiejunas/ Vastakas/Kablys) als derde in de klasse.

Eric Teeken-500
Het Franse Altran-team behaalde wederom een klassezege met de Peugeot 208 GTi

De klasse A5 leverde een succes voor het Franse Team Altran met de beide Peugeot 208 GTi's op de eerste twee plaatsen. De zege in de klasse ging naar Vincent Radermecker, Steven Palette en Guillaime Roman in de auto met het startnummer 18, gevolgd door hun teamgenoten Marc Rostan, Johnny Niederhauser en Jerôme Ogay in de zusterauto met het startnummer 19. Voor het Altran-team was dit het tweede opeenvolgende succes in een wedstrijd van de 24H SERIES powered by Hankook na de klassezege in de 24H BARCELONA van vier weken geleden. Het Rimo-team uit Litouwen eindigde met de BMW 335 D (#41, Blazulionis/Vitkauskas/Samultis) als derde in de klasse.

Eric Teeken-360
De Red Camel-Jordans.nl-SEAT met de 16-jarige Rik Breukers werd tweede in de klasse

Het Britse team KPM Racing leidde met de Volkswagen Golf (#38, Onslow-Cole/White/Edwards) gedurende het grootste deel van de race in de dieselklasse D1 en won de klasse met een voorsprong van zeven ronden op de SEAT van het Nederlandse team Red Camel-Jordans.nl (#37, Kresnik/Puth/R. Breukers). De pas 16-jarige Rik Breukers uit het Noord-Limburgse Ven-Zelderheide behaalde daarmee al in zijn tweede internationale lange-afstandsrace een podiumplaats. Het team DK Racing Event uit Denemarken eindigde met de Renault Clio Sport (#31, Nielsen/Söderhamn/Larsen/Nyboe) als derde in de klasse.

Uitslagen, foto's en video's zijn te vinden via live.24hseries.com. Op een later tijdstip zendt Motors TV een 24 minuten durende samenvatting van de race uit. Nadere informatie over de Hankook 12H HUNGARY en de andere evenementen van de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden via: www.24hseries.com.

Overall podium Hankook 12H HUNGARY 2014
Overall podium met twee Mercedes-Benz-teams en een Porsche-team

Uitslag:
1. Pierburg/Müller/Arnold, Mercedes-Benz SLS AMG GT3, 345 r. in 12.01:57,727
2. Kroll/Heyer/Frankenhout/Eggimann, Mercedes-Benz SLS AMG GT3, op 36,795
3. Uckermann/Daum/Schreier, Porsche 997 Cup, op 13 ronden (1e klasse SP2)
4. Radermecker/Palette/Roman, Peugeot 208 GTi, op 26 ronden (1e klasse A5)
5. Moodle/Maharja/Jarvis, Porsche 991 Cup, op 32 ronden
6. Rostan/Niederhauser/Ogay, Peugeot 208 GTi, op 33 ronden
7. Onslow-Cole/White/Edwards, Volkswagen Golf, op 36 ronden (1e klasse D1)
8. Blazulionis/VitkauskasSamuitis, BMW 335 D, op 38 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet