Clio Cup

Clio Cup Benelux: Melvin groots in de Ardennen

480 de groot

Spa-Francorchamps. In Spa kennen de deelnemers aan de Clio Cup Benelux de startorde voor de races van zondag. Melvin de Groot, van Team Bleekemolen, mag tweemaal vooraan starten, in race 1 voor Marcel Dekker en in race 2 voor Loris Hezemans. Benjamin van den Berg zal tweemaal de meute van de Clio 3 Challenge aanvoeren.


Tekst en foto: PR

Het was schitterend weer boven de Ardennen en de 20 minuten tegen de klok waren al een mooie proloog voor de beide races van morgen. Melvin de Groot, in de Clio 4 in de kleuren van de Fleur wijnen, mag zich tweemaal poleman noemen.

Voor race 1 gaat de Nederlander zijn landgenoot Marcel Dekker (Dekker Racing – beste Junior) en teamgenoot Michael Bleekemolen vooraf. Nog binnen de seconde volgen Pim van Riet (Bleekemolen), Loris Hezemans (Carsport), Robert van den Berg (Harders Plaza) en Niels Langeveld (Certainty Racing Team). De rest van de top 10 was voor Max Braams (Las Moras Racing Team), de Belgische winnaar van het Renault Stuurwiel Regis Gosselin (F Team) en Niels Kool (Kool). Opvallend de pole van de wedstrijd tijdens de World Series by Renault was iets sneller dan voor de wedstrijden dit weekend.

Voor race 2 hebben we dus dezelfde poleman, maar achter de nummer 3 van het kampioenschap vinden we in volgorde Loris Hezemans (beste Junior), Pim van Riet, Niels Langeveld, Robert van den Berg, Marcel Dekker, Max Braams en Michael Bleekemolen binnen de seconde.

In de Clio 3 ging Benjamin van den Berg tweemaal het snelst rond Spa-Francorchamps. Peter Schreurs en Wilbert Van den Burg verzekerden zich tweemaal van de plaatsen twee en drie.

De wedstrijden starten morgen om 10u05 en 14u05.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet