Supercar Challenge

Supercar Challenge: Balfe en Keen pakken met Ferrari 458 GT3 poleposition op Spa

141004 balfe

Terwijl bij de meeste rijders van de Supercar Challenge powered by Pirelli de focus op het kampioenschap ligt, waren het ditmaal de gastrijders die van zich lieten spreken in de kwalificatie. Shaun Balfe en Phil Keen troefden met hun Ferrari 458 GT3 de concurrentie af en pakten de pole position voor de race op zaterdag. In de GT-divisie reden Wilkens en Scott de snelste tijd en in de GTB-divisie troefden Steve Vanbellingen en Ward Sluys de concurrenten af. In de Supersport-divisie was een felle strijd, die uiteindelijk in het voordeel werd beslist door Cor Euser. In de Sport-divisie werd de snelste tijd gereden door Wesley en Maurits Caransa en bij de Superlights was Filip Declercq met zijn Norma M20F de snelste man.

Tekst en foto's: PR

Onder een stralende zon stond voor de coureurs van de Supercar Challenge op zaterdag rond het middaguur de kwalificatie op het programma. Na twee vrije trainingen, waar al snel gereden werd, was op voorhand al duidelijk dat de strijd om de pole position een felle zou worden. Veel coureurs maakten dan ook aanspraak op de pole position in hun divisie.

header

In de Super GT-divisie waren er uiteindelijk zes coureurs die binnen twee seconden van elkaar bleven. Gastrijders Shaun Balfe en Phil Keen noteerden uiteindelijk de snelste ronde met een tijd van 2:20.378, maar daarachter was het dringen met het Aston Martin-duo Bailey/Shulz, Volvo-coureur Kelvin Snoeks, Viper-duo De Graaff/Grouwels, BMW-equipe Storm/Bouwhuis en Volvo-coureur Henry Zumbrink. De op de zesde positie gekwalificeerde Zumbrink reed uiteindelijk een tijd van 2:22.439, om maar eens aan te geven hoe dicht deze groep coureurs bij elkaar zit!

141004 wilkens

Ook in de GT-divisie was het spannend, met Frédérique Jonckheere en Patrick van Glabeke die lange tijd de eerste plaats in handen hadden. In de laatste minuten van de kwalificatie kaapten Craig Wilkens en Aaron Scott echter de pole position voor de neus van de Ferrari-rijders weg. Met een tijd van 2:25.755 waren de Viper-coureur s uiteindelijk drie tienden sneller dan Jonckheere en Van Glabeke.

141004 bellingen

In de GTB-divisie waren Steve Vanbellingen en Ward Sluys de te kloppen mannen. De BMW-coureurs lieten in de vrije trainingen al snelle tijden noteren en waren ook in de kwalificatie de snelste equipe. Met een tijd van 2:29.367 waren zij nipt sneller dan Corvette-coureur Max Koebolt. Marcel van Berlo noteerde de derde tijd, voor Lamborghini-coureur Simon Atkinson en gelegenheidsduo Thierry Verstraete/Nicolas Vandierendonck met de Ferrari 458 Challenge.

141004 euser

Bij de rijders van de Supersport-divisie was er ook ditmaal als vanouds een felle onderlinge strijd om de pole position. De JR Motorsport BMW's van de duo's Bogaerts/Van der Aa en De Groot/Schouten leken hier de dienst uit te gaan maken, maar in de slotfase van de sessie was het toch Cor Euser die met zijn Lotus Evora de snelste tijd noteerde. Opvallend was ook de snelheid van Huub Delnoij, die in de ABW-Racing Lotus van Aart Bosman een vierde tijd noteerde.

141004 caransa

In de Sport-divisie was het ditmaal eens niet Erwin van Dijk die de pole position pakte. Van Dijk moest door technische problemen, door kortsluiting viel de Lotus voortijdig stil, nu zelfs drie auto's voor zich dulden en moet dus in de race later vanmiddag alles uit de kast gaan halen om een podiumplaats te bemachtigen. De snelste tijd werd gereden door Wesley en Maurits Caransa met hun BMW 130i, voor het duo Stephan Polderman en René Steenmetz met de nieuwste generatie Renault Clio. Dennis de Borst en Martin de Kleijn noteerden met hun FEBO Renault Clio de derde tijd.

141004 clercq

Ook de Superlights doen ditmaal mee in het grote veld van de Supercar Challenge op Spa-Francorchamps. Bij deze groep waren het ditmaal de Norma's die de dienst uitmaakten. Filip Declercq was snel onderweg in de kwalificatie en reed bij de Superlights de snelste tijd. Zijn ronde van 2:31.197 was zelfs goed voor een vijftiende positie algemeen. David Houthoofd reed bij de Lights de tweede tijd, voor Carlo Kuijer in de Radical.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet