Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Max Verstappen 12e op debuut Suzuka

508022505 MT 0359 AC21A246B95ED4D741364FFEB827ADFB

Op zijn langverwachte Formule 1-debuut heeft Max Verstappen indruk gemaakt met een 12e tijd. De Nederlandse tiener reed in de eerste vrije training van de GP van Japan 22 rondjes en eindigde op ruim vier tienden van zijn teamgenoot Daniil Kvyat.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Scuderia Toro Rosso

Ondanks de knappe 12e tijd verliep de eerste F1-sessie van Verstappen niet zonder haperingen. In de openingsfase had hij problemen met de derde versnelling. Aan het slot miste hij de laatste tien minuten van de training doordat zijn Renault-motor in rook opging. Daartussen maakte de Nederlander 22 ronden vol, waarin hij snel en beheerst oogde. Het gat met teamgenoot Daniil Kvyat (tiende) was 0,443 seconden. Ook wereldkampioen Sebastian Vettel (negende) was niet ver uit de buurt.

Daarmee deed hij in de auto met startnummer 38 precies wat er van hem verwacht. "Max heeft het heel goed gedaan", aldus Toro Rosso-teambaas Franz Tost. "Suzuka is een moeilijk circuit om onder de knie te krijgen. Juist daarom hebben wij Max hier de kans gegeven om te leren. Zodoende kan hij volgend jaar als hij hier voor Scuderia Toro Rosso komt racen vanaf de eerste meters snel zijn."

Verstappen rijdt ook de vrijdagochtendsessies in Amerika, Brazilië en Abu Dhabi. Die van Rusland volgende week moet hij missen vanwege zijn optreden op Imola voor het Europees F3-kampioenschap.

508022505PF005 F1 Grand Pri

Naast de baan was Verstappen weer de ontspannenheid zelve. Er is al een grote schare jonge Japanse fans gesignaleerd.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet