Porsche Cups

Porsche Cup: Nicki Thiim wint ook tweede wedstrijd Sachsenring

De Deen Nicki Thiim heeft ook de tweede Porsche Cup wedstrijd op de Sachsenring op zijn naam weten te schrijven. Omdat Michael Ammermüller er niet in slaagde om zijn puntentotaal op Christian Engelhart te vergroten, valt de titelbeslissing gedurende het weekend van 17-19 oktober in Hockenheim

Tekst Willem J. Staat
Foto Porsche

M14 3916 fine
Twee overwinningen voor Nicki Thiim in de Duitse Porsche Cup dit weekend.

Nicki Thiim wint ook tweede wedstrijd Sachsenring
Nicki Thiim wist ook de tweede Porsche Cup-wedstrijd op de Sachsenring op zijn naam te schrijven. De Duitser Michael Ammermüller eindigde als tweede en ging gewoon voor de punten. Met 200 punten in de tussenstand van het kampioenschap beschikt hij over 20 punten voorsprong op Christian Engelhart.

Ammermüller: "Als coureur wil je natuurlijk altijd winnen maar als je voor de titel gaat dan kun je geen onnodige risico's accepteren. Porsche Junior Sven Müller passeerde al in de vierde ronde de Oostenrijker Philip Eng. Müller: "Philip ging lichtjes van de racelijn af en ik greep mijn kans. Helaas kon ik niet dichterbij de eerste twee komen maar ik ben erg blij met mijn podiumresultaat!"

Porsche Junior Alex Ribeiras wist zich van een twaalfde naar een tiende plek op te werken "In halen is hier erg moeilijk en gezien de omstandigheden is dit een aardig resultaat" aldus de Spanjaard. De Amerikaans Porsche Junior Conor de Phillippi moest met een technisch defect opgeven.In zestien Porsche Cup wedstrijden wist de Zwitser Ralf Ineichen maar liefst 12 maal de Gentlemenklasse te winnen. Hierin staat Wolf Nathan als vierde genoteerd. Pieter Schothorst was met een 15e plek de beste Nederlander. Van Lagen viel al na vier ronden uit.

Uitslag
1. Nicki Thiim (DK/Walter Lechner Racing Team)
2. Michael Ammermüller (D/Walter Lechner Racing Team)
3. Sven Müller (D/Team Deutsche Post by Project 1)
4. Philipp Eng (A/Team Deutsche Post by Project 1)
5. Christian Engelhart (D/Konrad Motorsport)
6. Robert Lukas (PL/Förch Racing by Lukas Motorsport)
7. Robert Renauer (D/Team GT3 Kasko)
8. Jeffrey Schmidt (CH/Lechner Racing Academy ME)
9. Christopher Zöchling (A/Konrad Motorsport)
10. Alex Riberas (E/Attempto Racing by Häring)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet