Supercar Challenge

Supercar Challenge: Overwinning voor Bas Schouten en Mark van der Aa in spannende wedstrijd op Brands Hatch

header

Bas Schouten en Marc van der Aa hebben de tweede race van de Supercar Challenge powered by Pirelli Sport-divisies op hun naam geschreven. Op Brands Hatch vochten Schouten en van der Aa felle gevechten uit met onder andere Michael Verhagen en Martin Webb maar het tweetal liet zich niet van de wijs brengen. Martin Webb eindigde op de tweede positie en revancheerde zich daarmee voor zijn uitvalbeurt in de race op zaterdag. Ruud Olij eindigde ditmaal op de derde positie. In de Sport-divisie ging de overwinning na een spannende wedstrijd naar Erwin van Dijk.

Tekst en foto's: Supercar Challenge

140914 schouten

Bij de start van de race was Priscilla Speelman alert. De BMW-coureure pakte meteen de leiding maar bij het insturen van Paddock Hill Bend zat Eric van den Munckhof nog naast haar. Speelman leek hierbij op het vuile gedeelte van de baan terecht te zijn gekomen en raakte daardoor in een spin. Door deze spin verloor ook Cor Euser veel tijd en waren er ook enkele andere coureurs die een paar plaatsen terugvielen. Iedereen kon zijn weg vervolgen, maar door het vele grind op de baan kwam de safety car kortstondig de baan op.

Bij de herstart van de race was Eric van den Munckhof meteen goed weg. Daarachter sloot Mark van der Aa meteen aan op de tweede plaats en ook Michael Verhagen en Lee Allen zaten op het vinkentouw. Het werd in deze groep meteen spannend, met onderling vele gevechten.

Van den Munckhof kon zijn eerste positie in de race niet behouden. Michael Verhagen was namelijk snel onderweg en pakte in de zesde ronde de leiding in de wedstrijd over. Van den Munckhof stond daarna meteen onder zware druk van de BMW van het duo Hayes/Radcliffe, met daarachter ook Lee Allen.

140914 webb

Niet veel later ging het voor Lee Allen goed fout. De Seat-coureur schoot bij het opkomen van het rechte stuk van de baan en eindigde met zijn Seat Leon SuperCopa in de bandenstapels. De Seat eindigde hierbij op zijn dak waarna de wedstrijdleiding besloot om de safety car opnieuw de baan op te sturen. Gelukkig kon Lee Allen zonder kleerscheuren zijn auto verlaten.

Bij de herstart kwam Michael Verhagen meteen weer onder druk te staan van de BMW van het duo Hayes/Radcliffe. Zij hadden overigens heel veel geluk gehad in de eerste ronden, want zij waren de race vanaf en 23e positie gestart!
Na de pitstops was Fred Cavanagh op de eerste plaats beland met vlak daarachter Bas Schouten in de BMW 1-serie GTR. Schouten was snel onderweg en kon na een paar ronden de leiding in de wedstrijd afpakken van Cavanagh. Achter de twee koplopers lag Martin Webb op de derde positie voor Ruud Olij, Eric van den Munckhof, Aart Bosman en Ronald van Loon.

Bas Schouten kon meteen een gat slaan maar de strijd om de tweede plaats in de race werd zeer spannend. Fred Cavanagh lag op die tweede positie maar de BMW-coureur stond onder zware druk van Martin Webb en Ruud Olij. Cavanagh kon zijn tweede positie niet behouden, want de BMW-coureur moest in de 24e ronde zijn meerdere erkennen in zowel Martin Webb als Ruud Olij.

140914 olij

Het leed was voor Fred Cavanagh daarna nog niet voorbij. De BMW-coureur schoot namelijk achterop het circuit van de baan en raakte daarbij de bandenstapels. Canavagh moest hierna de strijd staken. Dat gold niet voor Martin Webb en Ruud Olij, die nog steeds in fel gevecht met elkaar waren om de tweede plaats in de race. Ook daarachter was het spannend, met Eric van den Munckhof die onder zware druk stond van Aart Bosman.

Bas Schouten kon in de slotfase van de wedstrijd zijn hoofd koel houden en pakte daarmee samen met Mark van der Aa de overwinning in de wedstrijd. Martin Webb kon ditmaal wel Ruud Olij achter zich houden en legde daarmee beslag op de tweede plaats. Ruud Olij maakte de top drie compleet.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet