Formula Regional European

Eurocup FR2.0: Eerste winst voor Jack Aitken op de Hungaroring

fr2.0-start2

Jack Aitken (Fortec Motorsports) pakte niet alleen zijn eerste pole position dit seizoen maar was ook de grote overwinnaar van de zondag race in de Eurocup Formula Renault 2.0. op de Hungaroring. Ondanks druk van zijn teamgenoot Charles Leclerc (Fortec Motorsports) en Ignazio D'Agosto (Koiranen GP) wist de Engelman te zegevieren. Met een zevende plaats vergrootte Nyck de Vries (Koiranen GP) opnieuw zijn voorsprong voor het kampioenschap. Onze landgenoot heeft 46 punten voorsprong op Dennis Olsen (Prema Powerteam), die als achtste eindigde. De winnaar van gisteren Andrea Pizzitola eindigde als negende. Eén plaats voor zijn Manor MP Motorsport teamgenoot Steijn Schothorst.

Op een nog vochtige baan door de regenbuien in de nacht noteerde Jack Aitken zijn eerste pole position in deze raceklasse. Naast de Engelsman reed Gustav Malja (Josef Kaufmann Racing) naar de tweede tijd. Gevolgd door Charles Leclerc, Steijn Schothorst (Manor MP Motorsports) en Nyck de Vries.

Na de openingsronde geen verandering bij het leidende trio, terwijl Matthew Graham (Strakka Racing), Bruno Bonifacio (Prema Powerteam) en Nick Cassidy (Koiranen GP) hun wagens al snel aan de kant moesten zetten. Achter de koplopers schoven Ignazio D'Agosto enMatt Parry (Fortec Motorsports) twee plaatsen op naar de top vijf, gevolgd door Steijn Schothorst en Nyck de Vries. In de volgende ronde liet De Vries zijn klasse zien en schoof twee plaatsen op.

Op alle fronten werd er flink gestreden in het grote veld. Martin Rump (Fortec Motorsports) moest zijn wagen parkeren op een moeilijk te bereiken gedeelte zodat de safety car de baan op moest komen. Na de herstart behield Jack Aitken zijn voorsprong terwijl Charles Leclerc en Ignazio D'Agosto Gustav Malja verrasten. Nyck de Vries kon na een tik geen rol meer spelen in de strijd om de topposities. Ondanks de druk van Charles Leclerc en Ignazio D'Agosto hield Jack Aiken het hoofd koel en reed als eerste onder de finishvlag door. Gustav Malja werd vierde voor Matt Parry en Alexander Albon, die als vijftiende startte. Nyck de Vries finishde als zevende gevolgd door zijn grote concurrent in de titelstrijd Dennis Olsen (Prema Powerteam) en Andrea Pizzitola (Manor MP Motorsport). Steijn Schothorst en Kevin Jörg (Josef Kaufmann Racing) pakten de laatste punten.

Uitslag Race 2

STAND
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet