Supercar Challenge

Supercar Challenge: Dubbelslag voor Kelvin Snoeks op Brands Hatch

header

Na zijn overwinning in de race op zaterdag heeft Kelvin Snoeks ook in de Supercar Challenge GT-race op zondag een knappe overwinning behaald. Op Brands Hatch eindigde Snoeks voor teamgenoot Henry Zumbrink en Viper-coureurs Arjan van der Zwaan en Roger Grouwels. In de GT-divisie pakte Henk Thuis de overwinning en bij de GTB's ging de overwinning naar Fiona James.


Tekst en foto's: Supercar Challenge

Bij de start van de race ging Peter Kox meteen vol in de aanval. De McLaren-coureur reageerde fel op de startlichten en pakte bij uitkomen van Paddock Hill Bend brutaal de leiding. Achter Kox sloot Kelvin Snoeks aan op positie twee en Henry Zumbrink op plaats drie.

bh-8

Peter Kox reed snelle rondetijden en kon in de eerste ronden een voorsprong opbouwen van een paar seconden. Ook Kelvin Snoeks creëerde wat adem voor hemzelf, want na vijf ronden keek Henry Zumbrink al tegen een achterstand van meer dan drie seconden aan. Achter Zumbrink lag op dat moment Bob Herber op positie vier en Roger Grouwels op plaats vijf in de race.

Kelvin Snoeks liet zich niet zomaar kennen en kon richting het pitstopwindow zijn achterstand ten opzichte van koploper Kox weer verkleinen. Kox en Snoeks gingen binnen een seconde van elkaar over het circuit, daarachter keek Henry Zumbrink na vijftien ronden al tegen een achterstand aan van twintig seconden.

bh-4

Helaas liep voor Peter Kox en Nico Pronk ook ditmaal de race niet vlekkeloos. In de race op zaterdag moesten zij de strijd voortijdig staken door een kapotte sensor en ook ditmaal moesten zij door technische problemen voortijdig de McLaren MP4-12C GT3 in de pitbox parkeren.

Na de pitstops was Kelvin Snoeks door zijn vele resultaatseconden teruggevallen tot de tweede positie. Koploper in de race was namelijk Henry Zumbrink geworden met zijn Volvo S60 V8 Silhouette. Het verschil tussen dit tweetal was slechts enkele seconden wat een voorbode was voor een spannend slot van de wedstrijd.

bh-3

Op Snoeks stond dit weekend echter geen maat. De Volvo-coureur reed het gat richting koploper Zumbrink snel dicht en slaagde er daarna al snel in om de leiding in de wedstrijd over te nemen. In de laatste minuten van de wedstrijd kwam de overwinning voor Snoeks niet meer in gevaar. De Volvo-coureur won dus de race, voor teamgenoot Henry Zumbrink. Viper-coureurs Roger Grouwels en Arjan van der Zwaan legden beslag op de derde plaats.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet