Supercar Challenge

Supercar Challenge: Ondanks drive-through straf toch overwinning voor Kelvin Snoeks op Brands Hatch

header

Kelvin Snoeks heeft de eerste race van de Supercar Challenge GT-divisies op Brands Hatch op zijn naam geschreven. De Volvo-coureur reed een sterke wedstrijd en kon ondanks een drive-through de overwinning pakken. Tweede eindigden Roger Grouwels en Arjan van der Zwaan, voor Martin Lanting en Bob Herber. In de GT-divisie ging de overwinning naar Craig Wilkens, bij de GTB's ging de overwinning naar Fiona James.


Tekst en foto's: Supercar Challenge

140913 race1 snoeks

Bij de start was Kelvin Snoeks meteen alert. De Volvo-coureur pakte brutaal de leiding in de eerste bocht, gevolgd door Martin Short en Peter Kox. Daarachter sloot Arjan van der Zwaan op positie vier. Na de eerste ronde kwam kortstondig de safety car de baan op omdat Daan Meijer was stilgevallen op een gevaarlijke plaats.

Nadat de safety car weer naar binnen was vormde zich al snel een groep van drie auto's die het gevecht om de leiding aangingen. Snoeks lag nog steeds op kop, maar achter Snoeks zaten Martin Short met de Mosler MT900 Super GT en Peter Kox met de McLaren MP4-12C GT3 op het vinkentouw. Van der Zwaan volgde op een kleine afstand, hopende op een foutje bij de kop van het veld.

140913 race1 grouwels

Bij de pitstops had Roger Grouwels de eerste plaats in handen gekregen, want de Viper-coureur had kunnen profiteren van de resultaatseconden bij de rest. De voorsprong van Grouwels was echter niet groot, want Martin Short meldde zich al snel aan de staart van de Viper. Achter Short lag Kelvin Snoeks na de pitstops op positie drie.

Grouwels kon na de pitstops niet lang van zijn eerste plaats genieten. Martin Short kwam namelijk snel dichterbij en kon niet veel later de eerste positie van Roger Grouwels afpakken. Daarna sloeg echter het noodlot toe voor de Mosler-coureur. Short moest namelijk zijn auto met technische problemen naast de baan parkeren. Roger Grouwels kreeg hiermee weer de leiding in handen.

Kelvin Snoeks lag ondertussen op de tweede positie vlak achter Grouwels maar de Volvo-coureur zag zijn achterstand daarna weer groter worden omdat hij een drive-through kreeg. Snoeks bleek namelijk te kort te hebben stilgestaan bij zijn pitstops.

140913 race1 lanting

Na zijn drive-through was Snoeks echter ontketend. De Volvo-coureur reed weer snel naar Grouwels toe en slaagde er in de slotfase van de race in om de Viper te verschalken. Deze rangschikking veranderde de laatste ronden niet meer, waardoor de overwinning naar Kelvin Snoeks ging. Roger Grouwels en Arjan van der Zwaan eindigden op positie twee, Martin Lanting en Bob Herber legden beslag op de derde plaats.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet