Formula Regional European

Eurocup FR2.0: Andrea Pizzitola wint op de Hungaroring. Nyck de Vries vergroot voorsprong in titelstrijd

140913 fr20 race1

Succes voor het in Westmaas gevestigde Manor MP Motorsport. Andrea Pizzitola reed vanaf de pole position naar de overwinning in de Eurocup Formula Renault 2.0 wedstrijd op de Hungaroring. De Franse rijder controleerde de gehele wedstrijd en pakte zijn tweede overwinning dit seizoen voor gastrijder Charles Leclerc (Fortec Motorsports) en Nyck de Vries. Met deze derde plaats deed de rijder van Koiranen GP goede zaken voor de titelstrijd. De Vries vergrootte zijn voorsprong naar 44 punten op Dennis Olsen (Prema Powerteam) die slechts als negende eindigde. Steijn Schothorst bleef steken op een 21ste plaats.

Pizzitola

Na de start pakte Andrea Pizzitola meteen zijn voordeel van pole position en spurtte ervandoor voor gastrijder Charles Leclerc en Hans Villemi, die echter te wijd ging in de eerste bocht, waar Nyck de Vries van profiteerde. Gustav Malja volgde dit kwartet met achter hem het Koiranen GP duo Ignazio D'Agosto en Nick Cassidy.
Na zijn voorbeeldige start verloor Pizzitola de opgebouwde voorsprong in de loop van de wedstrijd. Ondanks de opbouwende druk van zijn belagers en een bandenprobleem controleerde de Fransman de wedstrijd en ging als eerste over de finish gevolgd door Leclerc en De Vries. Onze landgenoot nam verder geen risico's en was tevreden met zijn behaalde punten voor het kampioenschap, maar hoopt morgen op een nog beter resultaat.

Uitslag

Stand
1. N. de Vries 146
2. D. Olsen 102
3. A. Pizzitola 90
4. B. Bonifacio 76
5. A. Albon 68

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet