NASCAR

NASCAR: Kevin Harvick domineert Nationwide Atlanta

Kevin Harvick domineerde afgelopen weekend de Nationwidewedstrijd op Atlanta volledig.

Tekst Willem J. Staat
Foto: NASCAR

Atlanta NNS Harvick Burnout 083014

Overtuigende overwinning voor Kevin Harvick in Atlanta.

Kevin Harvick domineert Nationwide Atlanta
Kevin Harvick heeft afgelopen weekend de Nationwidewedstrijd op Atlanta volledig gedomineerd. In de 37e ronde maakte Harvick korte metten met de concurrent en zorgde voor een processional optreden. In de 195 ronden tellende wedstrijd reed Harvick er ruim 159 op kop. Als er geen neutralisaties voor ''debris'' waren geweest, dan had de Chevrolet-coureur vrijwel het gehele startveld op één ronde achterstand gereden. Bij de tweede neutralisatie in de 120e ronde had Harvick een voorsprong van maar liefst zeven seconden op de concurrentie opgebouwd. Een lichte regenbui zorgde voor een korte onderbreking van 13 ronden.

Joey Logano was de enige coureur die Harvick in de slotfase van de wedstrijd een beetje kon bijbenen. Joey Logano: "Hij reed een beetje van mij weg, maar in de laatste zes of zeven ronden liep ik plotseling op hem in. Jammer genoeg kwam ik tijd te kort. Als ik nog vijf of zeven ronden meer had gehad, dan was ik hem zeker voorbij gegaan. Ik won3/10e per ronde. Maar het was jammer genoeg te laat!''
"Het is moeilijk om dit soort wedstrijden te winnen. Dus ik geniet ervan" zei Harvick aan de vooravond van de Sprint Cup wedstrijd op Atlanta.

Uitslag
1. Kevin Harvick Chevrolet 195 ronden
2. Joey Logana Ford 195 ronden
3. Kyle Larson Chevrolet 195 ronden
4. Kyle Busch Toyota 195 ronden
5. Chase Eilliott Chevrolet 195 ronden
6. Regan Smith Chevrolet 195 ronden
7. Brian Scott Chevrolet 195 ronden
8. David Ragan Ford 195 ronden
9. Ty Dillon Chevrolet 195 ronden
10. Elliott Sadler 194 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet