F. Renault 1.6 NEC

FR1.6 NEC: Florian Janits en Anton De Pasquale winnen op Zolder

Podium race 1 Zolder12

Race 1

Eerste overwinning voor Florian Janits op Zolder in Race 1 van het Formule Renault 1.6 NEC junior serie

Start race 1 Zolder12

De start van de eerste race van de Formula Renault 1.6 NEC Junior in Zolder verliep in eerste instantie rustig, maar na iets minder dan een halve ronde liep het dan toch aardig mis. Voor Marcel Lenerz (Stuart Racing Team), Paul Sieljes (Stuart Racing Team) en Boris Kolff (Provily Racing) zat de race er meteen op, terwijl Cédric Piro (Pirosports) zijn weg, weliswaar zonder voorvleugel, kon voortzetten.

Vooraan bleef alles heel compact, maar door een neutralisatie werd de strijd in de kopgroep even gestaakt. Florian Janits (Lechner Racing School) begon op tien minuten van het einde als leider aan de eindsprint en moest in de eerste ronden alles uit de kast halen om die koppositie te behouden. Janits hield stand en kon in de slotfase zelfs nog uitlopen op de concurrentie, om zo zijn eerste zege van het seizoen te pakken, waardoor hij in het kampioenschap van de zesde naar de vierde plaats gaat.

Janneau Esmeijer (Provily Racing) verzekerde zich met enkele knappe inhaal akties van de tweede podiumplaats, voor de Est Ralf Aron (Scuderia Nordica), die nog net kampioenschapsleider Anton De Pasquale (Lechner Racing School) kon afhouden. De Australiër viel na de safety car terug van de tweede naar de vierde plek.

Niet alleen vooraan was er vuurwerk. Zo baande Larry ten Voorde (MB Motorsports), die door een technische onvolkomenheid zijn pole positie verspeelde, zich een weg naar voren. De inhaalrace van de Nederlander zou eindigen op een zevende plaats, net na Ferdinand Habsburg (Lechner Racing School).

Florian Janits (Lechner Racing School): "Ik had een uitstekende race! Met de snelheid die ik het hele weekend had en een goede start kon ik mijn tempo houden tot het einde van de race. Ik voelde me heel ontspannen in de auto. Heel blij met mijn eerste overwinning".

Janneau Esmeijer (Provily Racing): "Mijn start was niet slecht. In de tweede bocht werd ik gepasseerd door Ralp Aron, maar haalde hem meteen daarna weer in. Ik had een goede herstart na de safety car maar voelde wel de druk van Ralf Aron. Maar ik ben blij met mijn tweede plaats en wat punten te kunnen inhalen op de Pasquale. Het was een spannende race met een paar goede gevechten. "

Ralf Aron (Scuderia Nordica): "Ik had een goede start en klom naar de derde plek, maar daarna pakte ik de verkeerde versnelling en viel terug naar de vijfde plaats. Na de safety car was ik weer derde maar moest me verdedigen tegen Anton de Pasquale. Het was een goede race en ben blij om weer op het podium te staan."

Race 2 Zolder12

Race 2

Anton De Pasquale soeverein naar overwinning in Zolder

Kampioenschapsleider Anton De Pasquale (Lechner Racing School) behaalde een souvereine overwinning in de tweede race van de Formula Renault 1.6 NEC Junior. De Australiër was in Zolder te sterk voor Ralf Aron (Scuderia Nordica) en Janneau Esmeijer (Provily Racing), die beiden opnieuw op het podium stonden.

Florian Janits (Lechner Racing School) had na een slechte start geen hoop meer op een tweede zege, de Oostenrijker viel terug naar de vierde plaats. De Pasquale zag zijn kans en had na een ronde al een voorsprong van twee seconden op de groep van Aron, Esmeijer en Janits. Ondanks een slotoffensief van Aron, viel er niets meer te beginnen aan de dominantie van de leider in de tussenstand.

Marcel Lenerz (Stuart Racing Team) verscheen na de crash tijdens de eerste race niet meer aan de start, terwijl Boris Kolff (Provily Racing) wel startte, maar al snel met versnellingsbak problemen uitviel.

10384805 633082083479936 4115513631766490924 n

Anton de Pasquale (Lechner Racing School): "Ik had een goede start in de eerste race, maar na de herstart kwam het niet meer goed. Maar ik wist dat ik op pole stond in de tweede race, dus nam ik de controle en leidde de race van start tot finish. "

Ralf Aron (Scuderia Nordica): "De tweede race was een beetje beter dan de eerste. Ik had een klein probleem toen mijn remmen blokkeerde, maar kreeg toch alles in orde en had een goede race. "

Janneau Esmeijer (Provily Racing): "De start had beter gekund, maar het was moeilijk om Ralf Aron in te halen. Ik miste de downforce een beetje in de hoge snelheids bochten, maar ben erg blij met mijn resultaat hier dit weekend. "

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet