IndyCar

Indycar: "Eeuwige tweede Will Power" kampioen. Tony Kanaan wint Fontana (kort)

"Eeuwige tweede Will Power" kampioen. Tony Kanaan won de allerlaatste wedstrijd in Fontana, terwijl Will Power aan een negende plek voldoende had om zijn eerste Indycartitel te behalen.

Tekst Willem J. Staat
Foto Indycar

Will Power Fontana
Eindelijk heeft "eeuwige tweede" Will Power de Indycartitel binnengesleept. De Australiër heeft er 15 jaar hard voor moeten vechten.

"Eeuwige tweede Will Power" kampioen. Tony Kanaan wint Fontana.
Tony Kanaan behaalde op Fontana zijn allereerste overwinning voor het team van Chip Ganassi dit seizoen. Tevens was hij daarmee de elfde verschillende Indycarwinnaar dit seizoen. Ook in 2000 en 2001 waren er in Indycar elf verschillende winnaars.

Will Power kon de tranen onder zijn helm tijdens de uitloopronde nauwelijks bedwingen. "15 jaar hard werken. Het is erg surrealistisch. Een fantastische manier om het kampioenschap te beëindigen. Ik kan nauwelijks geloven dat ik kampioen ben." aldus de kersverse kampioen.

Tony Kanaan: "Het zat er aan te komen'' Tijdens de Indy 500 in 2013 behaalde Kanaan zijn laatste overwinning. Polesitter Helio Castroneves reed ruim 41 ronden op kop maar kreeg vanwege een pitlane incident een "drive-through" opgelegd en eindigde als veertiende. Voor de vierde maal in zijn carriere eindigde Castroneves als tweede in het kampioenschap.

Helio Castroneves: "Het doet een beetje pijn, maar felicitaties aan Will Power. Dit motiveert mij om volgend jaar sterker terug te komen en dan de titel te behalen!" In de geschiedenis van Team Penske betekent dit het dertiende Indycarkampioenschap. Het laatste werd in 2006 met Sam Hornish Jr. behaald.

Roger Penske: "Vanavond hebben wij de sterkte van ons team laten zien". Het team van Roger Penske heeft de Indy 500 15x gewonnen (later meer)

Uitslag
1. Tony Kanaan Dallara Chevrolet 250 ronden
2. Scott Dixon Dallara Chevrolet 250 ronden
3. Ed Carpenter Dallara Chevrolet 250 ronden
4. Juan Pablo Montoya Dallara Chevrolet 250 ronden
5. James Hinchcliffe Dallara Chevrolet 250 ronden
6. Takuma Sato Dallara Honda 250 ronden
7. Ryan Briscoe Dallara Chevrolet 250 ronden
8. Carlos Munoz Dallara Honda 250 ronden
9. Will Power Dallara Chevrolet 250 ronden
10. Josef Newgarden Dallara Honda 250 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet