Porsche Cups

Porsche Supercup: Earl Bamber wint op Spa-Francorchamps, Jaap van Lagen beste Nederlander op P9

PSC Spa start


Earl Bamber heeft op Spa-Francorchamps zijn tweede zege van het seizoen geboekt. Met deze winst neemt de Nieuw-Zeelander na zeven races ook de leiding in het klassement. Het was geen eenvoudige zege, Nicki Thiim maakte het Bamber in de eerste helft van de race erg lastig. In de tweede helft wist Bamber echter los te komen en kon hij zelfs een comfortabele voorsprong van ruim tien seconden opbouwen. Jaap van lagen was op de negende positie de beste Nederlander, Pieter Schothorst werd twaalfde en Bas Schothorst kwam als veertiende over de finish. Bamber was euforisch: "Snelste in de vrije training, poleposition, de zege en de leiding in het klassement. Wat een perfect weekend."

Fotografie: Racecam.de

Spa van lagen

Jaap van Lagen reed een sterke inhaalrace. Gestart als 17e wist hij toch op te rukken naar de negende plaats, vlak achter Kuba Giermaziak die het op Spa niet naar zijn zin had. De Pool ging voor de start nog aan de leiding van het klassement, maar finishte slechts als achtste terwijl zijn grote concurrent Bamber zegevierde en maximale punten scoorde. De Nieuw-Zeelander heeft nu 3 punten meer dan zijn Poolse concurrent, Klaus bachler staat derde op ruime afstand, hij heeft 41 punten minder dan Bamber. Pieter Schothorst heeft 15 punten en staat daarmee 18e, Bas heeft 13 punten en staat een positie achter zijn neef.

De volgende race in de Porsche Supercup is op zondag 7 september, dan komen de rijders in actie op de befaamde Autodromo Nazionale di Monza.

Bamber spa podium

Uitslag Porsche Supercup Spa-Francorchamps,
zondag 24 augustus 2014
1. Earl Bamber – NZL, Fach Auto Tech, 11 ronden in 26:58.471
2. Nicki Thiim – Den, Lechner Racing Team +10.190
3. Klaus Bachler – O, Konrad Motorsport +11.568
4. Sven Müller – Du, Team Project 1 +21.253
5. Philipp Eng – O, Team Project 1 21.473
6. Clemens Schmid – O, Lechner Racing Team +22.052
7. Ben Barker - GB, VERVA Lechner Racing Team +22.210
8. Kuba Giermaziak – Pol, VERVA Lechner Racing Team +23.371
9. Jaap van Lagen – NL, MOMO-Megatron +23.384
10. Connor de Phillippi – USA, Förch Racing by Lukas MS +23.471
11. Maxime Jousse – F, Sébastien Loeb Racing +24.338
12. Pieter Schothorst – NL, Mc Gregor by Attempto Racing +24.582
13. Sean Johnston – USA, Team Project 1 +26.881
14. Bas Schothorst – NL, Förch Racing by Lukas MS +29.517

Reacties

    • 0
    • 0
     
    Anonieme gebruiker 25 augustus 2014 14:30

    Het gevecht om p4 tm p10 sloeg nergens op. Muller won dat, ondanks dat hij in de race 2 man van de baan af duwde en vooral in Blanchimont, maar ook Speakers corner en Stavelot vaker naast dan op de baan reed. Toen hij daar halverwege de wedstrijd nog niet voor was bestraft was het spelletje gewoon wie met het meeste dacht weg te komen..... Ik heb me vreselijk geergerd, aan wat een fantastische race had kunnen en moeten zijn.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet