GT

GT: Overwinning voor Schubert BMW op Slovakia Ring

BRD 1861

Dominik Baumann en Thomas Jäger hebben op de Slovakia Ring de Main Race van de Blancpain Sprint Series gewonnen. Na de chaotische regenrace van gistermiddag bleef het vandaag droog en hoefde de race niet te worden geneutraliseerd. Dit resulteerde in mooie gevechten om de leiding, met de BMW Sports Trophy Team Schubert BMW Z4 GT3 als uiteindelijke winnaar. 

Tekst: Marcel ten Caat
Foto: Brecht Decancq Photography

Bij de start van de wedstrijd viel de van pole vertrokken Cesar Ramos terug, maar bij het ingaan van de eerste bocht remde de Braziliaan later, waardoor enkel wagens elkaar toucheerden. Drie auto's kwamen in de grindbak tot stilstand, waarbij de Grasser Racing Team Lamborghini Gallardo FL2 GT3 van Hari Proczyk en Jeroen Bleekemolen het voornaamste slachtoffer was. Proczyk kon zijn weg niet vervolgen, waardoor het voor hem en Bleekemolen bijna onmogelijk zal worden om de titel in de Blancpain Sprint Series te behalen.

Nico Verdonck kwam in de HTP Motorsport Mercedes SLS AMG GT3 als leider door na de eerste ronde, direct gevolgd door de BMW Sports Trophy Team Brasil BMW Z4 GT3 van Caca Bueno. Verdonck kon Bueno echter niet van zich afschudden en dook toen de pit window open ging als eerste naar binnen. Bueno had hierdoor een vrije baan, maar het Braziliaanse team haalde de BMW met startnummer 0 een ronde later ook naar binnen. Bueno's teamgenoot Sergio Jimenez kwam net achter Maximilan Götz weer terug op de baan.

Enkele ronden later maakte Götz in de laatste bocht een foutje, waardoor Jimenez de leiding in zijn schoot geworpen kreeg. De Braziliaan liep snel uit op Götz, die op zijn beurt de Schubert BMW van Dominik Baumann zag naderen. Niet veel later was ook Baumann voorbij aan Götz.

Baumann richtte zijn vizier vervolgens op Jimenez en met nog acht minuten te gaan had hij het gat naar de leidende BMW volledig dichtgereden. In de voorlaatste ronde sputterde de BMW van Jimenez eventjes en kon Baumann de leiding overnemen. De Oostenrijker reed daarna onbedreigd naar de overwinning.

In de laatste ronde wist ook René Rast nog voorbij Maximilian Götz te komen, terwijl Stef Dusseldorp in de laatste ronde nog op wist te klimmen naar de zesde plaats. De HTP Motorsport Mercedes van Dusseldorp was de wedstrijd vanaf de laatste plek begonnen na de pech van gisteren.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet