V8 Supercars

V8 Supercars: Overtuigende Volvo-zege voor Scott McLaughlin op Sydney Motorsports Park

Na de pech van gisteren heeft Scott McLaughlin het team van Gary Rogers Motorsports na Barbagallo Raceway in mei een tweede overwinning bezorgd. McLaughlin won vrijwel onbedreigd.

Tekst Willem J. Staat
Foto's PR

204smpmclwins
En weer een prachtig succes voor Volvo dankzij Scott McLaughlin op Sydney Motorsports Park.

Overtuigende Volvo zege voor Scott McLaughlin op Sydney Motorsports Park
Scott McLaughlin bezorgde Volvo de tweede V8 Supercar-overwinning op Sydney Motorsports Park. Alleen tijdens het einde van de wedstrijd kwam McLaughlin even onder druk te staan van Nick Percat, die wel meerdere endurancewedstrijden gewonnen heeft, maar nog nooit een solopodium behaalde. Met McLaughlin en Percat op het podium hebben de toekomstige sterren van de V8 Supercars zich definitief aangekondigd. Fabian Coulthard bezorgde het team van Brad Jones Racing eveneens een podiumplek.

Voor de titelkandidaten werd het eigenlijk een rustige dag. Met een vijfde plek kon Jamie Whincup zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap vergroten. Craig Lowndes moest na een kwalificatie incident achteraan starten maar hield met een negende plek de schade alsnog beperkt. Voor FPR titelkandidaat Mark Winterbottom werd het Sydney weekend een absolute nachtmerrie. Na een touché met teamgenoot David Reynolds eindigde hij als 20e. Ook DJR-coureur Scott Pye werd van dit ''contact'' het slachtoffer.

Voor het TWR Holden fabrieksteam werd het verder een teleurstellende dag. James Courtney zag met een kapotte versnellingsbak al snel een goede klassering in rook opgaan. Garth Tander was in de allerlaatste ronde bij een aanrijding met de Nissan van Rick Kelly betrokken en werd als 18e geklasseerd. Shane van Gisbergen, die gisteren twee wedstrijden won, eindigde als zevende. (later meer)


Percat

Eindelijk een doorbraak voor Nick Percat.

Uitslag
1. Scott McLaughlin Volvo S60 1u24m14.1668s
2. Nick Percat Holden Commodore VF +0.3632s
3. Fabian Coulthard Holden Commodore VF +5.6836s
4. James Moffat Nissan Altima +8.8251s
5. Jamie Whincup Holden Commodore VF +11.8379s
6. Jason Bright Holden Commodore VF +12.9784s
7. Shane van Gisbergen Holden Commodore VF +19.7870s
8. Michael Caruso Nissan Altima +20.9599s
9. Craig Lowndes Holden Commodore VF +24.0897s
10. Chaz Mostert Ford Falcon +30.0035
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet