VLN

VLN: ROWE Hattrick tijdens chaotische Nordschleife regenwedstrijd

Het ROWE Team heeft voor het derde achtereenvolgende jaar de VLN 6 Uurswedstrijd op de Nürburgring op haar naam weten te schrijven. Terwijl vele concurrenten op de Nordschleife hun Waterloo vonden, hield de combinatie Jan Seyffarth/Thomas Jäger het hoofd koel.

Tekst Willem J. Staat
Foto's VLN

2014 Start

De start voor de 6 Uurswedstrijd vond nog onder zonnige weersomstandigheden plaats. Dit veranderde snel.

ROWE Hattrick tijdens chaotische Nordschleife regenwedstrijd
Het ROWE Team heeft op de Nürburgring een hattrick gescoord. Voor het derde achtereenvolgende jaar wist het team het seizoenshoogtepunt in de VLN op haar naam te schrijven. Wisselvallige weersomstandigheden beheersten het wedstrijdverloop. Voor Jan Seyffarth werd het eveneens een hattrick want hij maakte driemaal van het winnende team deel uit.

Jan Seyffarth: "Ons team heeft vandaag alles juist gemaakt door op het juiste moment van banden te wisselen. Zeker voor onze crew was deze erg belangrijk, want na vele tegenslagen hebben zij eindelijk reden om iets te vieren." In de openingsfase maakten de Falken en Frikadelli Porsches de dienst uit maar zowel Peter Dumbreck als Klaus Abbelen verdwenen door crashes van het strijdtoneel. De fabrieks Aston Martin Vantage GT3 van de combinatie Lamy/Mucke en de Hofor SLS AMG GT3 Mercedes van Heyer/Frankenhout/Kroll/Eggimann zijn eveneens eenzelfde lot beschoren. En evenals in de vorige wedstrijd werd de Dörr Motorsport McLaren weer door een ongeval in de Mercedes Benz Arena uitgeschakeld. Ditmaal spinde de McLaren en een aanstormende Mini kon de rondtollende McLaren niet meer ontwijken.Voor zowel Patrick Huisman als Christiaan Frankenhout viel er op deze natte zaterdagmiddag op de Nordschleife weinig eer te behalen.

2014 VLN SLS ROWE Prachtige hattrick voor ROWE Racing op de Nordschleife.

Vanaf de 20e ronde neemt de ROWE Mercedes SLS AMG GT3 van Seyffarth/Jáger definitief de kop Jäger over en zou die eigenlijk niet meer afstaan. In de allerlaatste ronde kwamen zowel de ROWE Mercedes SLS AMG GT3 en de als tweede geklasseerde Manthey Haribo Porsche 911 GT3 van de combinatie Norbert Siedler/Mike Stursberg/Uwe Alzen beiden voor regenbanden naar binnen. De wedstrijdvolgorde bleef verder ongewijzigd. Ook bij de volgende wedstrijd zal Uwe Alzen nog voor het team van Olaf Manthey uitkomen. Naar verwachting zal de BMW Z4 GT3 pas weer in oktober volledig hersteld zijn.De combinatie Georg Weiss/Oliver Kainz/Michael Jakobs/Jochen Krumbach bezorgde het Manthey Team de laatst overgebleven podiumpositie.

Ook de combinatie Busch/Busch werd door pech achtervolgd. Voor de enig overgebleven Audi R8 LMS Ultra lag er een podiumpositie in het vooruitzicht, maar een motorbrandje in de Mercedes Benz Arena maakte aan alle illusies een voortijdig einde.

2014 VLN Tarquini
Tarquini en Monteiro amuseerden zich enorm met de Honda. Zij hebben beloofd om terug te komen.

De combinatie Tarquini/Monteiro maakte met de harde realiteit van de Nordschleife kennis. In de SP3T klasse veroverden zij zelfs de pole. De wedstrijd kende een minder vlekkeloos verloop want de Honda was bij twee aanrijdingen betrokken en moest meerdere malen naar binnen. Zowel Gabriele Tarquini als Tiago Monteiro kenden de Nordschleife alleen maar van computerspelletjes. Gabriele Tarquini: "Het was voor ons niet gemakkelijk om aan het verkeer en aan de baan te wennen. Maar ondanks dat hebben wij ons geamuseerd en ik ben ervan overtuigd dat wij weer gauw terug zullen komen."

vln-2014-08-23-002
De Opel Manta is op de Nordschleife niet meer weg te denken. Deze bolide heeft er wel bijna 72.000 wedstrijdkilometers op zitten.

Unieke Opel Prestatie
De Opel Manta van de combinatie Volker Strycek/Peter Hass/Olaf Beckmann vierde een uniek jubileum. Tijdens de deelname aan de 100e wedstrijd behaalde deze auto de 39e klasseoverwinning. De Manta werd in 1994 gebouwd en heeft op de Nürburgring maar liefst 71.302 wedstrijdkilometers afgelegd!

2014 VLN Regen
Het was vanmiddag bijzonder nat op de Nordschleife. De Manthey Porsche zet de Busch Audi R8 LMS Ultra onder druk.

Uitslag
1. Thomas Jager/Jan Seyffarth SLS AMG Mercedes Benz GT3 37 ronden 6.08.-03.684 =gem.146.918 km/u
2. Norbert Siedler/Mike Stursberg/Uwe Alzen Porsche 911 GT3R op 3.09.79
3. Georg Weiss/Oliver Kainz/Jochen Krumbach/Uwe Alzen Porsche 911 GT3RSR op 4.23.110
4. Harald Hennes/Thomas Gerling/Thomas Kappeler/Peter Scharmach Porsche 911 GT3 Cup op 1 ronde
5. Adam Osieka/Christopher Mies/Steve Jans Porsche 911 GT3 Cup op 1 ronde
6. Nicolas Kentenich/Henry Walkenhorst/Peter Posavac/Anders Buchardt BMW Z4 GT3 op 1 ronde
7. Christian Krognes/Georg Niederberger/Ulrich Andree/Stefan Wieninger Audi TTRS2 op 1 ronde
8. Daniela Schmid/Christopher Tiger/Roland Botor Audi TTRS2 op 3 ronden
9. Rahal Frey/Ronnie Saurenmann/Micke Ohlsson/Andreaas Ziegler Audi R8 LMS op 2 ronden
10. Christoph Rendlen/Philipp Neuffer/Michael Hagen/Philipp Frommenwiler Porsche 911 GT3 997 Cup op 2 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet