Formule 1

F1: "Le Mans-winnaar André Lotterer maakt komend weekeinde F1-debuut in Spa"

140627 Groeten WTCC Lotterer
André Lotterer, hier tijdens het WTCC-weekeinde in Spa en nu in de Formule 1

Hoewel hij officieel als Duitser te boek staat, is hij eigenlijk meer Belg, en is het circuit van Spa-Francorchamps min of meer zijn thuiscircuit. Des te passender is het dan ook, dat André Lotterer aanstaand weekeinde naar alle waarschijnlijkheid zijn Formule 1-debuut maakt als vervanger van de Japanner Kamui Kobayashi bij het team van Caterham. De Duitse website Motorsport Total komt, zij het nog met het nodige voorbehoud, met dit nieuws naar buiten. Lotterer, die ondermeer Formule 1-ervaring opdeed als testrijder voor het vroegere team van Jaguar, verwierf in de afgelopen jaren vooral faam door drie keer met Audi de 24 Uur van Le Mans te winnen. Ook is hij actief met Toyota in de Japanse Super GT-serie en in de Japanse Super Formula, voorheen bekend als Formula Nippon.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: Rebocar Automotive Productions

Lotterer kent het circuit van Spa-Francorchamps als de beste, want hij racete er alleen al dit jaar al drie keer: in mei met de Audi R18 e-tron quattro LMP1-auto tijdens de tweede ronde van het FIA World Endurance Championship, in juni tijdens twee races van de Franse GT-Tour met een Audi R8 LMS ultra van het Belgische team WRT, en eind vorige maand tijdens de 24 Uur van Spa-Francorchamps, wederom met een WRT-R8.

De enige hindernis zou nog de toekenning van de voor deelname aan de Formule 1 vereiste superlicentie kunnen zijn, maar gezien Lotterers staat van dienst, niet in de laatste plaats ook als oud-kampioen in de krachtige Formule Nippon, waarin hij in 2011 de titel behaalde, lijkt dat eerder een formaliteit. Met Sebastian Vettel, Nico Rosberg, Nico Hülkenberg en Adrian Sutil al aan de start zou Lotterer dit weekeinde dan de vijfde Duitser op de grid zijn. Volgens de Duitse site Motorsport Total geldt de deal vooralsnog uitsluitend voor de race op het circuit van Spa-Francorchamps.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet