IndyCar

Indycar: Will Power met Milwaukee-zege stap dichterbij kampioenschap

Met een klinkende overwinning op de Milwaukee Mile is Penske-coureur Will Power duidelijk weer een stap dichterbij de titel gekomen. Zijn teamgenoot Juan Pablo Montoya eindigde als tweede.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

2014 Start Milwaukee

Start in Milwaukee. Polesitter Power neemt direct de leiding.

Will Power met Milwaukee-zege stap dichterbij kampioenschap
Met een klinkende overwinning tijdens de Wisconsin Indycarfest 250 is Penske-coureur Will Power duidelijk weer een stap dichterbij de titel gekomen. Ganassi-coureur Tony Kanaan eindigde als derde. Van de 250 ronden tellende wedstrijd reed Power er maar liefst 229 op kop. Power versloeg Juan Pablo Montoya met een voorsprong van 2.7949 sec. In de laatste vijf wedstrijden behaalde Tony Kanaan viermaal een podiumplek. Zijn Ganassi-teamgenoot Scott Dixon eindigde als vierde. Power's teamgenoot Juan Pablo Montoya pakte de tweede plek.

Voor Power betekende het tevens zijn 24e Indycar-overwinning en de allereerste op een korte oval. Daarmee staat hij in de all time ranking samen met Bobby Rahal en Ralph di Palma op een gedeelde zestiende plek.

2014 Kanaan Milwaukee
In vijf wedstrijden maar liefst viermaal een podiumplek voor Tony Kanaan


Will Power: "De wegligging was gewoon fantastisch. Het team behoefde nauwelijks veranderingen aan de afstelling aan te brengen. Tegenwoordig hou ik wel van de ovals. Het zijn mijn favoriete banen. Ik heb ervan genoten en ik hoop ook dat we de fans een fantastische show geboden hebben." Voorafgaande aan de wedstrijd op Milwaukee beschikte Power over een voorsprong van vijf punten op Helio Castroneves. Na Milwaukee beschikt Power voor de wedstrijd op Sonoma over een voorsprong van maar liefst 39 punten op zijn teamgenoot. Castroneves kwam in de wedstrijd niet verder dan een teleurstellende 11e plek.

Power: "Het is een perfecte manier om in de laatste drie wedstrijden de jacht naar de titel te openen. Als ik nog een paar dagen zoals deze heb, gaat het een fantastisch finish worden. We blijven nuchter. Niet aan de punten denken, gewoon doen."

2014 Power Milwaukee
Klinkende overwinning voor Penske-coureur Will Power.

Voor de laatste twee wedstrijden beschikken maar liefst zes coureurs nog over titelkansen. De Fransman Simon Pagenaud die op Milwaukee als zevende eindigde klom in de tussenstand van het kampioenschap zelfs op naar de derde plek. Ryan Hunter Reay werd op Milwaukee het slachtoffer van mechanische problemen en werd als 21e geklasseerd. Toch blijft hij kans maken op de titel.

Uitslag
1. (1) Will Power, Dallara-Chevrolet 250 ronden
2. (3) Juan Pablo Montoya, Dallara-Chevrolet 250 ronden
3. (2) Tony Kanaan, Dallara-Chevrolet 250 ronden
4. (11) Scott Dixon, Dallara-Chevrolet 250 ronden
5. (5) Josef Newgarden, Dallara-Honda, 250 ronden
6. (4) Ryan Briscoe, Dallara-Chevrolet 250 ronden
7. (16) Simon Pagenaud, Dallara-Honda, 250 ronden
8. (15) Mikhail Aleshin, Dallara-Honda, 249 ronden
9. (7) Ed Carpenter, Dallara-Chevy, 249 ronden
10. (17) Jack Hawksworth, Dallara-Honda, 249 ronden

2014 Power Podium Milwaukee
Tony Kanaan en Juan Pablo Montoya nemen winnaar Will Power behoorlijk te grazen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet