NASCAR

NASCAR: 91e NASCAR Sprint Cup-zege voor Jeff Gordon op Michigan

Hendrick Motorsports-coureur Jeff Gordon heeft op Michigan International Speedway zijn derde seizoenszege behaald. Eerder dit seizoen won Gordon in Kansas en op de Indianapolis Motor Speedway. Tevens betekende het zijn 91e NASCAR Sprint Cup-overwinning.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2014 Michigan Gordon burnout
91e NASCAR Sprint-Cup overwinning voor Jeff Gordon in Michigan.

Derde seizoensoverwinning voor Jeff Gordon in Michigan
Jeff Gordon heeft op Michigan International Speedway zijn derde seizoensoverwinning behaald. Eerder dit seizoen won Gordon in Kansas en op de Indianapolis Motor Speedway. Voor de eerste maal in drie jaar behaalde Gordon drie Sprint Cup-overwinningen. Met nog zeventien ronden te gaan pakte Gordon op de Michigan International Speedway definitief de leiding. Bij een herstart versloeg hij de Penske-Ford van Joey Logano, die als derde eindigde. Chevrolet-coureur Kevin Harvick eindigde dit seizoen voor de tweede achtereenvolgende maal als tweede in Michigan.

2014 Michigan Gordon
Joey Logano heeft de komende dagen nog nachtmerries over het feit dat Gordon hem toch te slim af was.

Joey Logano: "Voor die herstarts moest er geknokt worden. Ik dacht ik elk trucje wel kende. Bij die herstarts kun je elk spelletje wel spelen. Maar bij het aansnijden van de bocht had Gordon me gewoon zitten en pakte de leiding. Ik heb alles gedaan van wat ik kon doen. Alleen wilde ik dat die laatste herstart er nooit gekomen was. Die hou ik voor de komende twee weken wel even in mijn geheugen vast."

2014 Michigan Danica Crash
Danica veroorzaakt chaos in Michigan.

Danica veroorzaakt crash
In de 25e ronde toucheerde Danica Patrick eventjes de bolide van haar tijdelijke teamgenoot Jeff Burton. Het lokte een kettingreactie uit waarbij negen auto's betrokken waren. Kyle Larson had de twijfelachtige eer om als eerste met de nieuwe regels kennis te maken. Halverwege de wedstrijd toucheerde Larson's Ganassi-Chevrolet de muur. Na instructies om zijn inmiddels vlam gevatte bolide te verlaten bleef Larson braaf bij zijn bolide staan, totdat de safetycrews arriveerden. Na de wedstrijd waren Jimmie Johson, Ryan Newman, Dale Earnhardt Jr. en Denny Hamlin in heftige discussies verwikkeld. Zeker omdat Ryan Newman om de negende plek wel erg hard racete. Jimmie Johnson: "Maar dit is normaal bij hem."


2014 Michigan 3
Ricky Stenhouse Jr. in gevecht met Ryan Newman.

Uitslag
1. Jeff Gordon Chevrolet 200 ronden
2. Kevin Harvick Chevrolet 200 ronden
3. Joey Logano Ford 200 ronden
4. Paul Menard Chevrolet 200 ronden
5. Dale Earnhardt Jr. Chevrolet 200 ronden
6. Clint Bowyer Toyota 200 ronden
7. Denny Hamlin Toyota 200 ronden
8. Brad Keselowski Ford 200 ronden
9. Jimmie Johnson Chevrolet 200 ronden
10. Greg Biffle Ford 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet