NASCAR

NASCAR: Eerste Nationwide-zege voor Chris Buescher op Mid Ohio

Nationwide-rookie Chris Buescher behaalde voor het Roush Fenway Team zijn allereerste overwinning op de Mid Ohio Sports Car Course. Met een perfecte brandstofstrategie pakte Buescher op Mid Ohio de zege.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2014 Start Mid Ohio
Sam Hornish Jr. reed op Mid Ohio lange tijd op kop.

Eerste Nationwide-zege voor Chris Buescher op Mid Ohio
Met een perfecte brandstofstrategie pakte Roush Fenway-coureur Chris Buescher zijn allereerste Nationwide-zege op de Mid Ohio Sports Car Course. In de 52e van de 90 ronden tellende wedstrijd, kwam Buescher voor de laatste maal naar binnen. Buescher is de derde rookie die dit seizoen overigens een Nationwide-wedstrijd wint. Dit seizoen telt de Nationwide-series maar liefst veertien verschillende winnaars. Regan Smith eindigde met een Chevrolet als tweede.

Regan Smith: "Ik weet echt niet hoe hij het voor elkaar kreeg, want niemand in het startveld zat op het schema van zijn brandstofverbruik. Erg interessant. Dat wel." Buescher beschikte zelfs nog over voldoende tankinhoud om een burnout te produceren.

In het begin van de wedstrijd maakten Sam Hornish Jr. en Alex Tagliani de dienst uit. Sam Hornish Jr. reed maar liefst vijftig ronden aan de leiding. Een kapotte versnellingsbak noopte hem tot opgave. "Ik heb het team niet gegeven van wat ze eigenlijk verdienden'' aldus een teleurgestelde Sam Hornish Jr. die als 30e werd geklasseerd.

Alex Tagliani en Brian Scott toucheerden elkaar kortstondig, waarbij de luchtinlaat van Scott's auto vol met gras kwam te zitten. Daardoor raakte de motor iets oververhit, maar een kortstondige pitstop bracht uitkomst.

Brian Scott: "Dit gebeurt gewoon als de roadcourse specialisten één wedstrijd doen, dan willen ze zich gewoon bewijzen."


2014 Mid Ohio Buescher
Eerste Nationwide-zege voor Chris Buescher op de Mid Ohio Sports Car Course.

Uitslag
1. Chris Buescher Ford 90 ronden
2. Regan Smith Chevrolet 90 ronden
3. Brian Scott Chevrolet 90 ronden
4. Chase Elliott Chevrolet 90 ronden
5. Alex Tagliani Chevrolet 90 ronden
6. Justin Marks Chevrolet 90 ronden
7. Elliott Sadler Toyota 90 ronden
8. Dykan Kwasnieuwski Chevrolet 90 ronden
9. Trevor Bayne Ford 90 ronden
10. Dakoda Armstrong Ford 90 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet