F. Renault 1.6 NEC

FR1.6 NEC: Leerrijk weekend voor Provily Racing in Assen

2014 Provily assen 2

Provily Racing heeft er niet het gemakkelijkste weekend opzitten in de Formule Renault 1.6 NEC. Toch konden Janneau Esmeijer, Boris Kolff en Wouter Boerekamps zich laten opmerken voor tienduizenden toeschouwers in de tribunes van het TT-Circuit van Assen, dat het volledige weekend in het teken stond van de uiterst populaire Gamma Racing Days.

Tekst en foto's: PR

Beginnen doen we met een nieuwe naam in het deelnemersveld. "Wouter Boerekamps heeft één wedstrijd in de Formule Renault 1.6, in Assen vorig seizoen, achter de rug. Wat hij dit weekend heeft laten zien, tegen vaste waarden die het volledige kampioenschap rijden, is dus bijzonder opmerkelijk", vindt teambaas Gerben Provily. De debutant kwalificeerde zich op een zesde startplaats en sloot beide races op de zevende plek af. "Jammer dat ik tijdens de eerste manche een foutje maak, anders had ik wel nog een paar plaatsen hoger kunnen eindigen", reageert Boerekamps op zondagavond. "Tijdens de tweede wedstrijd schoot ik als een raket weg uit de startblokken, maar mijn vierde plek was ik al snel kwijt. Het gaat er duidelijk hevig aan toe!" Wouter Boerekamps gaat nu op zoek naar budget voor volgend seizoen, "want ik ben ervan overtuigd dat ik ook sterk kan presteren in een volledig kampioenschap."

2014 Provily Spa 11

Janneau Esmeijer, nog steeds het speerpunt van Provily Racing, had dit weekend maar één missie: de schade beperken. "Dit weekend is inderdaad niet geworden wat we ervan gehoopt hadden", geeft de jonge Nederlander mee. "Blijkbaar ligt de omloop van Assen me niet helemaal, want waar we tijdens de vorige wedstrijd meestreden voor de zege, moet ik het hier stellen met telkens een vierde plaats." Esmeijer heeft zijn opdracht dus wel met verve volbracht en kijkt nu al uit naar de volgende wedstrijden, eind augustus op het circuit van Zolder. "We moeten dit weekend achter ons laten en nu al vooruitblikken naar de toekomst. Ik weet namelijk dat ik veel beter kan en dat weet het team natuurlijk ook."

2014 Provily assen 1

Provily Racing had opnieuw de handen vol, aangezien het Nederlandse team niet minder dan drie bolides aan de start bracht in het noorden van Nederland. Boris Kolff zette een nieuwe stap in zijn leerproces en werd beloond met twee top 10-plaatsen. "Boris werd op vrijdag derde tijdens de eerste vrije training, maar tijdens de kwalificatiesessie ging het plots wat minder", getuigt Gerben Provily. "We weten dus waaraan we voor de volgende wedstrijd moeten werken. Het is leuk als het goed gaat, maar in een mindere periode moet je als team namelijk op zoek naar de werkpunten. We leren elke race bij en ik ben ervan overtuigd dat we tijdens het volgende raceweekend nog beter voor de dag zullen komen!"

Provily Racing en de rijders van de Formule Renault 1.6 NEC krijgen nu vier weken tijd om uit te rusten en te herbronnen, vooraleer de strijd weer wordt voortgezet op het circuit van Zolder. En ook daar wachten goedgevulde tribunes, aangezien de jonge wolven het tegen elkaar opnemen in het voorprogramma van de 24 Hours of Zolder, een van de vaste afspraken op de Belgische autokalender. Provily Racing heeft de intentie om er te starten met de twee vaste rijders, maar ook met de Belg Simon Mirguet. Bovendien is er nog steeds de mogelijkheid om nog een vierde wagen in te zetten.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet