NASCAR

NASCAR: Keselowski wint Nationwide Iowa

Penske-coureur Brad Keselowski heeft de Nationwide-wedstrijd in Iowa op zijn naam geschreven. Alleen Toyota-coureur Michael McDowell was de enige die voor Keselowski nog een serieuze bedreiging leek te vormen.

Tekst Willem J. Staat
Foto NASCAR

iowa 080214 brad
Keselowski op weg naar een schitterende Nationwide-overwinning in Iowa.

Keselowski wint Nationwide Iowa
Van de vier Nationwide-wedstrijden die op Iowa verreden zijn, wist Keselowski er drie op zijn naam te schrijven. In de 248e van de 250e ronden tellende wedstrijd ging Keselowski aan de bovenkant lang McDowell voorbij en pakte de overwinning. Een crash van James Buescher in de 241e ronde stelde McDowell in staat om zijn kans te wagen. Keselowski reed maar liefst 146 ronden aan de leiding.

Brad Keselowski: "Werkelijk een mooi gevecht. Voor één minuut had hij me zitten. Op de één of andere manier kwam ik terug. Ik weet nog niet eens hoe. Dit zijn geen gemakkelijke overwinningen en ik ben er toch wel trots op.'' Het enige doel van Keselowski dit weekend was om het team van JGR Racing van de punten af te houden. Een missie die dus volledig slaagde. Het verschil tussen de teams van Penske en Joe Gibbs Racing bedraagt slechts acht punten.

Keselowski: "Dit is geen wedstrijd waar Penske per sé een Sprint Cup rijder naar toe wil sturen. Omdat er overlappingen in de kalender met Camping Worldseries voor de reguliere rijders zijn, heeft men mij hier naar toe gestuurd. Maar ik geniet wel van het succes." Roush Fenway-coureur Trevor Bayne eindigde als derde. De JGR-coureurs Sam Hornish Jr. en Elliott Sadler eindigden resp. als vierde en tiende. Voor Hornish Jr. betekende het zijn vierde achtereenvolgende Top 4 klassering op Iowa. Trevor Bayne reed de eerste 61 ronden op kop en mocht nog een bonus van U$ 100.000 incasseren. Voor McDowell was het zijn beste resultaat in twee starts tot nu toe. McDowell werkt dit seizoen alleen een part time programma af. "Een fantastische finish. Zeker als je zo dicht bij de overwinning bent. Brad beschikte gewoon over de beste auto. Maar deze herstarts gaf iedereen een kans."

Uitslag
1. Brad Keselowski Ford 250 ronden
2. Michael McDowell Toyota 250 ronden
3. Trevor Bayne Ford 250 ronden
4. Sam Hornish Jr. Toyota 250 ronden
5. Ty Dillon Chevrolet 250 ronden
6. Regan Smith Chevrolet 250 ronden
7. Brian Scott Chevrolet 250 ronden
8. Chase Elliott Chevrolet 250 ronden
9. Dylan Kwasnieuwski 250 ronden
10. Elliott Sadler Toyota 250 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet