Supercar Challenge

Henry Zumbrink wint incidentvolle race Supercar Challenge bij Gamma Racing Day

header

Henry Zumbrink heeft de zondagrace van de Supercar Challenge powered by Pirelli op zijn naam geschreven. In een incidentvolle race bleef de Volvo-coureur uit de problemen en pakte hij de volle winst. Een tweede plaats was er ondanks twee drive-through's voor Kelvin Snoeks, Bob Herber en Martin Lanting eindigden op de derde positie. In de GT-divisie ging de overwinning naar Frédérique Jonckheere en Patrick van Glabeke, voor het duo Wilkens/Scott. In de GTB-divisie ging de overwinning knap naar Praga-coureur Carlo Kuijer.

Tekst en foto's: PR

Net zoals in de race op zaterdag pakte Kelvin Snoeks bij de start meteen de leiding. De Volvo-coureur nam die positie over van Henry Zumbrink, die aansloot op de tweede positie. Daarachter sloten Bob Herber en Robert de Graaff aan op de posities drie en vier.

140803 snoeks

Er werd vanaf het begin meteen hard gereden en de top drie kon al snel een gat slaan naar de concurrentie. Kelvin Snoeks kon de leiding behouden maar stond wel onder zware druk van Henry Zumbrink en Bob Herber.

Zumbrink kon zijn tweede positie niet behouden. Eerst slaagde Bob Herber erin om de Volvo-coureur te verschalken en niet veel later stak ook Robert de Graaff Zumbrink voorbij. Ook de andere Volvo-coureur, Kelvin Snoeks, kende geen probleemloze openingsfase. Snoeks haalde een achterligger in bij gele vlag en kreeg daarvoor een drive-through penalty.

140803 lanting

Op dat moment kwam ook de safety car de baan op omdat er op meerdere plaatsen op het circuit auto's naast de baan stonden. Zo stond onder andere de Radical van Verhelst/Verheyen in de bandenstapels na een touché met de Audi van Slobodan Cvetkovic.

De safety car kwam na een paar ronden weer naar binnen maar op dat moment was het pitstopwindow al geopend. Sommige rijders doken meteen naar binnen en anderen niet waardoor het veld aardig door elkaar gegooid werd.
Na de pitstops had Henry Zumbrink de leiding in de wedstrijd in handen, gevolgd door Martin Lanting en Kelvin Snoeks. Berry van Elk lag met zijn Mosler op de vierde positie en Roger Grouwels op plaats vijf.

140803 zumbrink

Snoeks kon daarna de tweede positie van Martin Lanting afpakken, maar de Volvo-coureur kreeg daarna weer een drive-through aan zijn broek. Snoeks bleek namelijk te kort te hebben stilgestaan bij de pitstops. Snoeks kwam na die drive-through weer achter Martin Lanting terecht en zette de Ferrari-coureur meteen flink onder druk. De Volvo-coureur pakte niet veel later de tweede positie van Lanting weer af.

Aan Henry Zumbrink ging dit alles voorbij. De Volvo-coureur pakte na een pechvolle race op zaterdag de overwinning in de race op zondag. Kelvin Snoeks pakte ondanks zijn twee drive through's de tweede plaats en Martin Lanting en Bob Herber.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet