Supercar Challenge

Supercar Challenge: Kelvin Snoeks blijft in Assen koel onder zeer warme omstandigheden

header foto

Kelvin Snoeks heeft de eerste GT-race van de Supercar Challenge powered by Pirelli tijdens de Gamma Racing Day op zijn naam geschreven. Op TT circuit Assen liet Snoeks zich ondanks het extreem warme weer niet van de wijs brengen en gaf na de start de gehele race de leiding niet meer af. Achter Snoeks eindigden Roger Grouwels en Robert de Graaff op de tweede plaats, Bob Herber en Martin Lanting legden beslag op positie drie. In de GT-divisie ging de overwinning naar Craig Wilkens en Aaron Scott, in de GTB-divisie was Daan Meijer de gevierde man.

Tekst en foto's: PR

img 6191 racev 01 snoeks

Kelvin Snoeks had bij het doven van de lichten een bliksemstart. De Volvo-coureur kon meteen koploper Henry Zumbrink verschalken, die op zijn beurt ook toe moest staan dat Bob Herber zijn tweede positie afpakte. Daarachter volgde Roger Grouwels met de RaceArt Viper GT3 op positie vier. Iedereen kwam goed weg en er vonden zich in de eerste ronde ook geen grote incidenten voor.

Snoeks kon zijn eerste positie in de eerste ronden behouden maar de Volvo-coureur stond wel meteen onder zware druk van Bob Herber. Lanting en Herber hadden in de training en kwalificatie de nodige problemen met de Ferrari gehad maar in de race waren die problemen voor het tweetal gelukkig verholpen.

Henry Zumbrink lag daarachter op de derde plaats en zag in zijn spiegels dat zijn achtervolgers in fel gevecht met elkaar waren. De op de vierde plaats liggende Roger Grouwels kon zijn positie namelijk niet behouden en werd in de derde ronde ingehaald door Audi-coureur Hambrecht en Vicora-rijder Barry Maessen.

201482 race1 6

Herber bleef ondertussen aandringen bij Snoeks, maar de Ferrari-coureur verloor in de vijfde ronde zeven seconden en viel hiermee terug tot achter Henry Zumbrink. "Ik wilde al meteen Snoeks gaan inhalen bij de hairpin, maar ik schakelde terug naar de eerste versnelling en ging daardoor meteen in de rondte", verklaarder Herber na afloop. "Een stomme eigen fout van mezelf."

Zumbrink kwam daarna meteen onder zware druk te staan van Herber, die op zijn beurt Audi-coureur Hambrecht achter zich aan kreeg. Hambrecht was snel onderweg, want de Audi-coureur kon de ronden daarna opstomen tot de tweede plaats. Hambrecht haalde daarbij zowel Henry Zumbrink als Bob Herber in.

Zumbrink kende problemen met zijn Volvo en viel hierdoor nog voor de pitstops nog enkele posities terug. "We hadden problemen met de versnellingsbak", aldus het team. "Later in de wedstrijd sprong er ook nog eens een waterslang los." Niet echt een probleemloze wedstrijd dus voor Zumbrink, die uiteindelijk slechts op de achtste plaats eindigde bij de Super GT's.

Ook na de pitstops was het Kelvin Snoeks die aan de leiding lag. De Volvo-coureur werd daarachter gevolgd door Audi-coureur Cvetkovic met daar weer achter Robert de Graaff, Martin Lanting en Berry van Elk.

201482 race1 8

Cvetkovic kon zijn tweede positie in de race niet lang behouden. De Audi-coureur moest namelijk zijn meerdere erkennen in Robert de Graaff en Martin Lanting en kreeg daarnaast ook nog een drive-through omdat zijn pitstop te kort was geweest. Ook Andy Schulz, die op de zevende positie lag, kreeg een drive-through voor dit vergrijp.

Kelvin Snoeks kon ook in de slotfase van de race zijn eerste positie consolideren en pakte dus een snaarstrakke overwinning met zijn HDI-Gerling Volvo S60 V8 Silhouette. Robert de Graaff en Roger Grouwels eindigden uiteindelijk op de tweede positie, voor Martin Lanting en Bob Herber op plaats drie.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet