Clio Cup

Clio Cup Benelux: Niels Langeveld snelste tijdrijder op zeer heet Assen

langeveld

Onder een loden hitte vertrokken de 24 Clio Cup deelnemers voor een 25 minuten lange jacht op de pole-positie in Assen. Zoals hij voor het weekend beloofd had, was het Niels Langeveld die tweemaal naar de pole reed. De Certainty Racing Team rijder was ook de enige die tweemaal onder de 1min57 kon duiken, een knappe prestatie. In de Clio Challenge was BS Racing man Peter Schreurs tweemaal de snelste, terwijl Marcel Dekker (Dekker Racing) en Niels Kool (Kool Racing) de snelste tijdrijders bij de Juniors waren.

Tekst en foto's: PR

"Ik was erg gemotiveerd om naar hier te komen", vertelde Niels Langeveld na afloop van de kwalificaties. "Ten eerste voelde ik tijdens de tweede race op de Nürburgring al dat het veel beter ging, maar vooral was het hoog tijd om een einde te maken aan een negatieve periode. Je begint aan alles te twijfelen en dat is niet goed. Het vertrouwen is er nu weer en ik wil dat morgen, tijdens de beide races in resultaten omzetten. Last but not least is Assen echt mijn circuit! Ik finishte hier nooit buiten de top-2!" Langeveld pakt zo meteen al de eerste punten van het weekend.

Achter Langeveld was het tweemaal Sebastiaan Bleekemolen die de tweede tijd voor zijn rekening nam, voor telkens zijn teamgenoot bij Bleekemolen, Melvin De Groot.

"Het ging goed en morgen is het pas racen", lachte de leider in de puntenstand van de Clio Cup Benelux, Sebastiaan Bleekemolen.

Voor race 1 start Marcel Dekker, ook beste Junior, als vierde, voor race 2 is dat zijn teamgenoot Jan Muys. De top 5 wordt afgesloten door opnieuw Muys voor Race 1 en een knap presterende Niels Kool, die voor die tweede race ook de snelste Junior is!

De racende journalist Dries van den Elzen deed het mooi bij zijn debuut met een 14de en 13de chrono.

In de Clio Challenge ging de pole voor beide afspraken op zondag naar Peter Schreurs, terwijl achter hem Martijn Kool en kampioenschapsleider Wilbert van den Burg de plaatsen 2 en 3 voor hun rekening namen. Marcel van de Maat ging er behoorlijk af, maar bleef zonder kleerscheuren. "We gaan hard moeten werken om morgen te starten", aldus de teamgenoot van de poleman.

clio-sfeer

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet