NASCAR

NASCAR: Derde Nationwide seizoensoverwinning voor Chase Elliott op Chicagoland

Op Chicagoland behaalde de jonge Chase Elliott zijn derde Nationwide seizoensoverwinning. Van de 200 ronden tellende wedstrijd reed de nieuwe rookiesensatie er maar liefst 85 aan de leiding. Trevor Bayne eindigde als tweede.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR /Toyota Motorsports USA

nns 071914 2
Derde seizoensoverwinning voor Chase Elliott. Hou die naam goed in de gaten!

Derde Nationwide seizoensoverwinning voor Chase Elliott op Chicagoland
Op Chicagoland behaalde de jonge Chase Elliott zijn derde Nationwide seizoensoverwinning. Van de 200 ronden tellende wedstrijd reed de youngster er 85 aan de leiding. In de 177e ronde nam Elliott voor de vierde maar ook voor de laatste maal definitief de kop. Chase Elliott: "Een ongelofelijke avond. Wij waren in een gelukkige positie dat we er na de laatste pitstop nog voor konden gaan. De jongens hebben zich bij die stop helemaal uit de naad gewerkt. Dit was de beslissende factor. Als team hebben wij onze taak volledig volbracht. Dit maakte het verschil.''

Achter Elliott eindigde Trevor Bayne als tweede gevolgd door Kyle Larson en Kasey Kahne. Trevor Bayne: ''Sinds tijden was dit één van de betere weekends. Wij kregen waar we de auto wilden hebben. Als het misschien nog 15 ronden groen was geweest, hadden we zeker een kans gehad. De als derde geëindigde Kyle Larson voegde er aan toe: "Ik dacht dat wij over een goede auto beschikten. Het was leuk maar tevens een beetje frustrerend als je als derde eindigt terwijl je over een auto beschikt waarmee je kunt winnen'' Toen de leiders in de wedstrijd in de 161e ronde naar binnenkwamen, pakte Bayne de leiding. In de 176e ronde ging hij voor vers rubber en brandstof naar binnen. Een beslissend moment, want toen pakte Elliott definitief de leiding in de wedstrijd.

nns 071914 3
Mooi gevecht tussen Ty Dillon en Ryan Blaney.

Pech voor Sam Hornish Jr.
Sam Hornish Jr. werd na de kwalificaties vanwege een onregelmatigheid aan zijn auto naar de laatste startplek terugverwezen. Hornish Jr. was al aan een gigantische inhaalwedstrijd begonnen, toen zijn JGR Toyota-motor in de zevende ronde plofte. Een zeldzaamheid voor het team van Joe Gibbs Racing. "Het zag er naar uit dat er een mooie dag in het verschiet lag, we hadden zeker kans om te winnen.'' aldus een teleurgestelde Hornish Jr.


toyota 27545998
Indrukwekkende maar kortstondige inhaaljacht van Sam Hornish Jr.


Uitslag
1. Chase Elliott Chevrolet 200 ronden
2. Trevor Bayne Ford 200 ronden
3. Kyle Larson Chevrolet 200 ronden
4. Kasey Kahne Chevrolet 200 ronden
5. Ty Dillon Chevrolet 200 ronden
6. Brian Scott Chevrolet 200 ronden
7. Erik Jones Toyota 200 ronden
8. Chris Buescher Ford 200 ronden
9. Ryan Blaney Ford 200 ronden
10. Elliott Sadler Toyota 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet