IndyCar

Indycar: Moeder natuur sterker dan Indycar. 1e Race Toronto uitgesteld naar vandaag

Na vier mislukte starts, een gespinde pacecar en onderling gekibbel tussen de teams besloot de wedstrijdleiding er na dertien ronden een einde aan te maken zonder dat er daadwerkelijk geracet werd.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

2014 Mislukte start Toronto
Deze race kwam nooit op gang....

Moeder Natuur sterker dan Indycar. 1e Race Toronto uitgesteld naar vandaag
Na vier mislukte starts, een gespinde pacecar en onderling gekibbel tussen de teams besloot de wedstrijdleiding er na dertien ronden een einde aan te maken zonder dat er daadwerkelijk geracet werd. Toen het licht eigenlijk eindelijk op groen gezet werd, crashte de Penske Dallara Honda van Will Power. Toen Indycar officials het team van Penske toestemming gaven om de schade te herstellen, leidde dit tot woedende reacties uit het kamp van Andretti Autosport en A.J. Foyt Racing.

2014 Publiek Toronto
Als fan wil je dit niet meemaken.

"Het zicht was zo slecht dat alleen een onschuldige spin al tot een katastrofe kon leiden" riepen Tony Kanaan en Helio Castroneves in koor. Na ruim 2,5 uur mislukte pogingen om de wedstrijd op gang te krijgen maakte Indycar er een definitief einde aan. Voor vandaag staan er nu twee wedstrijden op het programma, maar gezien de weersverwachtingen is de mogelijkheid niet uitgesloten dat alles zelfs naar maandag verplaatst wordt. Teameigenaar Michael Andretti: "Ze kunnen in de regen racen, maar zodra de spray een rol gaat spelen kun je niets meer zien en gaat het een gigantische puinhoop worden." Andretti won zevenmaal in Toronto.

2014 Rood Toronto
Na vier mislukte pogingen en een gecrashte pacecar, was dit de enige juiste beslissing.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet