Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: OAK Racing wint in Canada, Jeroen Bleekemolen wint GTD klasse

imsa 27512298

De Mobil 1 Sportscar Grand Prix op het Canadian Tire Motorsports Park, het vroegere Mosport, is gewonnen door OAK Racing coureurs Olivier Pla en Gustavo Yacaman. De OAK Racing Morgan-Nissan domineerde de wedstrijd en lag van start tot finish aan de leiding. Jeroen Bleekemolen zorgde in de laatste minuut voor de eerste overwinning van de Dodge Viper SRT GT3-R in het TUDOR United SportsCar Championship.


Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto's: IMSA

De OAK Racing Morgan-Nissan werd vorige maand op Watkins Glen in de slotfase nog voorbij gereden door de Daytona Protoype van Richard Westbrook, maar in Canada kon geen van de Daytona Prototype teams iets beginnen tegen Pla en Yacaman. Yacaman sloeg direct een gat met de concurrentie en teamgenoot Pla wist het verschil met de achtervolgers verder te vergroten in zijn stint. Uiteindelijk kwam Pla 7.886s voor de Spirit of Daytona Racing Corvette DP van Richard Westbrook over de streep.

Jan Magnussen en Antonio Garcia behaalden in Canada al weer hun vierde opeenvolgende overwinning in het kampioenschap. De van pole vertrokken SRT Motorsports Dodge Viper SRT GTS-R lag het eerste uur aan de leiding, maar verloor de leiding nadat Kuno Wittmer door het gras moest om een van de BMW's te ontwijken. Het voorval bezorgde het Corvette-duo de leiding, die vervolgens niet meer werd afgegeven. Uiteindelijk finishte de Corvette 11 seconden voor de beide Vipers.

imsa 27493503

In GT Daytona wist Jeroen Bleekemolen op magistrale wijze de overwinning voor zich op te eisen. Bleekemolen, die samen met Ben Keating de Riley Motorsports Dodge Viper SRT GT3-R bestuurde, lag met nog 30 minuten te gaan 11 seconden achter de Porsche van Kevin Estre. Bleekemolen gaf echter niet op en reed een foutloze stint waarin hij het gat compleet dicht reed. In de laatste minuut verraste Bleekemolen Estre en wist hij de Fransman te passeren en Riley de eerste overwinning in het kampioenschap te bezorgen. De Turner Motorsport BMW van Dane Cameron en Markus Palttala kwam als derde in de klasse over de streep, na te zijn bestraft voor een incident in de pit lane.

Mobil 1 Sportscar Grand Prix - Uitslag Race 
1. Yacaman/Pla, Morgan-Nissan, 133 ronden
2. Westbrook/Valianten, Corvette DP, + 7.886
3. R. Taylor/J. Taylor, Corvette DP, + 20.943
4. Barbosa/Fittipaldi, Corvette DP, + 1:10.730
5. Pew/Negri Jr, Riley-Ford, + 2 ronden
6. Magnussen/Garcia, Corvette, + 6 ronden
7. Bomarito/Wittmer, Dodge Viper, + 6 ronden
8. Miller/Nunez, Lola-Mazda, + 6 ronden
9. Farnbacher/Goossens, Dodge Viper, + 6 ronden
10. Müller/Edwards, BMW Z4, + 7 ronden
17. Bleekemolen/Keating, Dodge Viper GT3, + 12 ronden
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet