NASCAR

NASCAR: Brad Keselowski wint Nationwide New Hampshire

Penske-coureur Brad Keselowski won in New Hampshire vanaf pole zijn 29e Nationwide-wedstrijd. Keselowski domineerde vrijwel de gehele wedstrijd. JGR-coureur Kyle Busch eindigde met zijn Toyota als tweede.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2014 NHS Winner Keselowski
Prachtige Nationwidezege voro Brad Keselowski in New Hampshire.


Keselowski wint Nationwide New Hampshire
Van de 200 ronden tellende Nationwide-wedstrijd in New Hampshire reed Brad Keselowski er met zijn Penske Ford Mustang maar liefst 152 aan de leiding. De Penske Ford Mustang was de eerste auto die dit seizoen vanaf pole won. In 211 Nationwide-wedstrijden pakte Keselowski maar liefst 29 overwinningen.

Brad Keselowski, ik geloof dat dit wel één van de meest uitdagende wedstrijden is geweest, die ik ooit gereden heb. Je weet dat Kyle Busch zich achter je bevindt en je weet ook dat hij een tikje sneller is. Met nog 29 ronden te gaan zat Busch boven op Keselowski's bumper, maar raakte in de 173e ronde wat onderstuurd(loose) en viel ruim meer dan een seconde terug. In het verkeer kon Busch echter nog wel iets van zijn achterstand terugwinnen en op de finish bedroeg het verschil 1.9 seconden. "Hij was erg goed met zijn afstellingen, ik geloof niet dat ik hem anders had kunnen tegenhouden'' verklaarde Keselowski achteraf.

Kyle Larson reed eveneens elf ronden aan de leiding maar na de vierde wedstrijd leek de wedstrijd zich enigszins te stabiliseren. De leider in de puntenstand van de Nationwide-series, Regan Smith, eindigde als tiende. Het leverde hem wel een extra Dash for the Cash bonus van u$ 100.000 van hoofdsponsor Nationwide op. Brian Scott en Elliott Sadler waren tevens nog de oorzaak van een meervoudige crash, maar kwamen er beiden zonder schade vanaf.

Uitslag
1. Brad Keselowski Ford 200 ronden
2. Kyle Busch Toyota 200 ronden
3. Matt Kenseth Toyota 200 ronden
4. Kyle Larson Chevrolet 200 ronden
5. Chris Buescher Ford 200 ronden
6. Elliott Sadler Chevrolet 200 ronden
7. Brian Scott Chevrolet 200 ronden
8. Chase Elliott Chevrolet 200 ronden
9. Trevor Bayne Ford 200 ronden
10. Regan Smith Chevrolet 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet