Acceleration 14

Acceleration: Twee keer Wilhelmus voor Danny van Dongen in Slowakije

JPHL9002

Danny van Dongen heeft met twee overwinningen en een zilveren medaille de leiding overgenomen in het MW-V6 pickup kampioenschap van ACCELERATION 2014. Waar het gisteren met bakken uit de hemel kwam, was het vandaag een snikhete dag op de Slovakia Ring.

Tekst en foto's: PR

De dag begon echter met een gecombineerde race van de 600 & 1000 cc motorfietsen. Daarna was het tijd voor race 3 van de Legend SuperCup. Opnieuw deed de Nederlandse Ferry Monster het best aardig. Monster: "Gisteren ging de start in de regen super goed, maar tijdens de start van race 3 ging het een stuk minder, waardoor ik vier plaatsen verloor.

JPHL9054

Later in de race spinden er twee en kon ik langzaam aan wat auto's inhalen. Uiteindelijk was ik in de laatste drie ronden in gevecht met Davit Kajaia (GEO) en werd ik met 0.069 seconden achterstand tweede." In race 4 moest Monster genoegen nemen met de vierde plaats. Johan Kraan had wat pech tijdens de vijfde ronde van ACCELERATION 2014. Kraan: "Ik had het hele weekend wat problemen met mijn auto. De hoofdremcilinder ging kapot, het rempedaal bleef hangen en in de eerste race maakte ik zelf een foutje. Gelukkig is het bij het team verder goed gegaan en heeft Ferry het super goed gedaan dit weekend."

 KPH1012

Danny van Dongen startte vanaf pole position tijdens de tweede pickup race en leek vrij gemakkelijk naar de zege te rijden. "Niets was minder waar", vertelt Van Dongen. "Er ontstond wat rook in de auto, waardoor ik letterlijk de ronden aftelde richting de finish. Ik ben daarom extra blij dat ik de race gewonnen heb." Michel Schaap reed ook mee in de tweede race van de MW-V6 Pickup Serie. Schaap vertelt: "Dit wat voor mij natuurlijk de eerste race dit weekend omdat ik afwissel met Bas Koeten. Ik moest even wennen, want het was behoorlijk heet en het ging er ruig aan toe. Maar ik vond het hartstikke leuk en ben uiteindelijk vierde geworden. In het begin had ik moeite om het tempo bij te houden, maar later in de race was dat oké."

Het weekend op de Slovakia Ring eindigde zondagmiddag met een derde race voor de pickups, die weer gewonnen werd door Van Dongen. "Omdat we een reversed grid hanteren voor de laatste race, moest ik achteraan starten. Bij de start had ik al snel een plaats te pakken en besloot ik om rustig op te bouwen. Ik kwam al snel goed door het veld heen. Op een gegeven moment lag ik op de tweede plek en kwam ik in gevecht met de leider van het veld. Hij maakte foutje bij chicane, waardoor ik er voorbij ging." De Slowaakse Attila Barta gleed vervolgens van de baan, wat zorgde voor het kortstondig inzetten van de safety car. Van Dongen: "Ik zorgde ervoor dat mijn auto recht stond in de laatste bocht, waardoor ik goed kon uitaccelerereren. In mijn spiegels zag ik de nummers twee en drie in gevecht en trok ik een groot gat naar de winst."

 KPH1008

Bas Koeten reed de derde race ook weer mee. Koeten: "Ik startte vanaf pole positie en dat was natuurlijk leuk. Ik had alleen al snel geen grip meer in mijn achterbanden, waardoor ik begon te glijden en het veld me inhaalde. Na twee ronden gleed degene voor me de baan af en toen hij terug kwam, moest ik vol in de ankers, waardoor ik ook spinde en de aansluiting kwijt was." Al met al kijkt de Noord-Hollandse teambaas terug op een geslaagd weekend in Slowakije. "Alle auto's zijn heel gebleven en door de wisselende weersomstandigheden was het spannend weekend voor het hele team", sluit Koeten af.

De volgende ronde van ACCELERATION 2014 vindt plaats op de Hungaroring in Hongarije op 29 – 31 augustus. Dan zullen de FA1s ook weer onderdeel zijn van het raceweekend.

JPHL8993

Legend Supercup - Race 3
1. Davit Kajaia (GEO) -- 8 ronden --
2. Ferry Monster (NLD) 0.069
3. Giorgio Maggi (SUI) 1.968
5. 44 Johan Kraan (NLD) 30.397

Legend Supercup - Race 4
1. Yannick Mettler (SUI) -- 8 ronden --
2. 47 Davit Kajaia (GEO) 0.030
3. 31 Giorgio Maggi (SUI) 0.130
4. 5 Ferry Monster (NLD) 33.401

MW-V6 Pickup Series - Race 2
1. 4 Danny Van Dongen (NLD) -- 11 ronden --
2. Davit Kajaia (GEO) 10.873
3. Attila Barta (SVK) 19.122
4. Michel Schaap (NLD) 29.083

MW-V6 Pickup Series - Race 4
1 4 Danny Van Dongen (NLD) -- 11 ronden --
2 30 Filip Sladecka (SVK) 7.694
3 47 Davit Kajaia (GEO) 29.134
4 41 Bas Koeten (NLD) 41.115

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet