VLN

VLN: Tweede Nordschleife-overwinning voor Patrick Huisman

Samen met teambaas Klaus Abbelen, Sabine Schmitz en Frank Stippler heeft Patrick Huisman dit seizoen zijn tweede VLN seizoensoverwinning behaald. Frikadelli Racing is het eerste team dat dit seizoen twee overwinningen wist te behalen. Een chaotisch verlopen kwalificatie zorgde ervoor dat de wedstrijd pas twee uur later gestart werd. De race werd tot 2.45u minuten ingekort zodat er volledige punten vergeven konden worden.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Jan Brucke/VLN

vln-2014-07-05-015
Tweede VLN zege voor Abbelen, Schmitz en Huisman dit seizoen.


Tweede Nordschleife-overwinning voor Patrick Huisman
Samen met teambaas Klaus Abbelen, Sabine Schmitz en Frank Stippler heeft Patrick Huisman vandaag zijn tweede seizoensoverwinning behaald met de Frikadelli Porsche 911 GT3 R. Een chaotisch verlopen kwalificatie zorgde voor een wedstrijdvertraging van bijna twee uur. Tijdens de kwalificatie werd dubbel gezwaaid geel in het baanvak ''Flugplatz'' massaal genegeerd, waarop wedstrijdleider Andreas Thamm drastische maatregelen nam. "Wij hebben elke overtreding aandachtig bekeken en daardoor konden wij ons niet meer aan het tijdschema houden. Bij acht deelnemers werden op grond van hun snelheidsovertredingen de nodige rondes geschrapt. Daardoor konden zij achteraan in hun groep starten." aldus Thamm.

vln-2014-07-05-028
Voor de eerste maal nam de Alzen Ford GT de kop dit seizoen.

Ook het Frikadelli Team behoorde tot de overtreders. Teameigenaar Klaus Abbelen: ''De straf was terecht. Sabine was gewoon te snel. Alhoewel wij niet meer over de volledige wedstrijdafstand konden racen heeft de wedstrijdleiding correct gehandeld.'' In haar startgroep startte Sabine Schmitz als laatste en kwam al in de eerste ronde als vierde voorbij. Sabine Schmitz: "Het was fun en ik kon mijn fout uit de kwalificatie weer goed maken. Bij deze lichte motregen had ik voor slicks gekozen en had aanvankelijk problemen om de banden echt op temperatuur te krijgen. Maar het bleek de juiste keuze te zijn.

De Ford GT40 van de combinatie Jurgen Alzen/Dominik Schwager profiteerde niet lang van de pole. Een lekke band wierp de Ford naar de dertiende plek terug. Als tweede eindigde de Getspeed Porsche van de combinatie Adam Osieka, Christopher Mies en Steve Jans. De Teichmann Racing Porsche van Dominik Brinkmann. Felipe Laser en Markus Paltalla werd als derde geklasseerd. Vanwege de chaotische gebeurtenissen voorafgaande aan de wedstrijd is er slechts een provisorisch resultaat. Een aantal teams nam ook niet meer aan de wedstrijd deel.......


vln-2014-07-05-017
De Frikadelli Porsche 911 GT3 R op weg naar de tweede seizoensoverwinning.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet