Acceleration 14

Acceleration: Flinke onweersbuien op Slovakia Ring

JPHL8197

De tweede dag van ACCELERATION 2014 in Slowakije begon met een strak blauwe lucht. De Europese superstock serie had nog een droge baan, maar al snel kwamen de onweerswolken binnen drijven. De eerste race van de Legend SuperCup werd dan ook verreden met kletsnatte omstandigheden. De Nederlandse Ferry Monster startte van P2, maar reed zijn Legend al snel naar de eerste plaats. Monster vertelt: "Het regende zo hard tijdens de eerste race, dat ik bijna niets door mijn voorruit zag. Het was echt een kwestie van overleven en dat is wat ik gedaan heb." Danny van Dongen zou ook plaatsnemen in de legends, maar had problemen met de motor en kon daardoor niet aan de start verschijnen.


Tekst en foto's: PR

Tijdens de eerste MW-V6 Pickup race was het dezelfde Danny van Dongen die van pole position startte. "Ik had op zich een goede start, maar in de tweede ronde haalde de Georgische Davit Kajaia me in. Ik heb lang op zijn staart gezeten en geprobeerd om hem een foutje te laten maken, maar hij reed keihard en ik kon hem niet meer inhalen", legde Van Dongen na de race uit. "Morgen ga ik uiteraard voor de win en start ik de tweede race weer van de eerste plaats." Team manager Bas Koeten reed ook mee in de eerste race. Koeten: "Het was eigenlijk wel een leuk spektakel. De start was goed en in de tweede ronde zat er meer water aan de binnenkant van mijn raam dan aan de buitenkant. Ik zag daardoor mijn rempunt niet meer, waardoor ik op twee meter mijn rempunt miste bij bocht 10, buiten de baan ging en de rest van het veld voorbij zag komen. Toen was de race eigenlijk voorbij, al kon ik toch nog twee plaatsen terugpakken. Het was echt een groot spektakel." Michel Schaap deelt de auto met Koeten en rijdt race twee. Om een stoeltje in race 3 gaan de mannen nog tossen.

 KPH0553

De Legend SuperCup had zaterdag ook zijn tweede race van dit weekend in Slowakije. De race werd gewonnen door de leider van het kampioenschap Davit Kajaia (GEO), gevolgd door de Zwitserse Yannick Mettler. Ferry Monster was weer in staat om het podium te bereiken. Monster: "De race was echt heel leuk. Ik had een goede start en kwam snel weg. In de eerst bocht deed ik voorzichtig, waardoor een groot deel van het veld me al inhaalde. Daarom moest ik snel druk gaan zetten op mijn voorgangers. Toen ik vierde lag, zat Johan Kraan voor me. Hij spinde een ronde later, waardoor ik op de derde plaats eindigde."


JPHL8520

Uitslag Legend SuperCup - Race 1
1 Ferry Monster (NLD) -- 7 ronden -- 21:23.169
2 Giorgio Maggi (SUI) 13.349
3 Konstantine Koliashvili (GEO) 19.389
7 Johan Kraan (NLD) -- 2 laps –

JPHL8537

Uitslag MW-V6 Pickup Series - Race 1
1 Davit Kajaia (GEO) -- 11 laps -- 27:30.179
2 Danny Van Dongen (NLD) 1.791
3 Christian Malcharek (SVK) 19.394
5 Bas Koeten (NLD) 35.469 28:05.648

Uitslag Legend Supercup - Race 2
1 Davit Kaiaja (GEO) -- 7 laps -- 21:05.659
2 Yannick Mettler (SUI) 10.974
3 Ferry Monster (NLD) 16.187
6 Johan Kraan (NLD) 32.249 2

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet