Acceleration 14

Acceleration: Vijfde ronde voor Acceleration 2014 op Slovakia Ring

GONDA ACTION-Sunday

Acceleration 2014 is aangekomen in Slowakije. Met de MW-V6 Pickup Series, de Legend SuperCup en een Europese superstock serie, is het evenement klaar voor een weekend vol spektakel. Ook geeft de Slowaakse FA1 rijder Richard Gonda een demo met zijn formulewagen.

tekst en foto's: PR

 KPH0097

Dit weekend zijn er een aantal Nederlanders die in actie komen. Danny van Dongen kwalificeerde zijn pickup vrijdagmiddag met een tijd van 2:15.953 en voert daarmee morgen het veld aan tijdens de eerste race. Van Dongen: "Op deze baan heb ik wat voordeel, aangezien het de testbaan van Praga is. Ik rij hier daarom meer dan op het circuit in Zandvoort. Ik had een goede ronde tijdens de kwalificatie en ik ga dit weekend natuurlijk voor een podiumplaats!"


 KPH0056

In de MW-V6 serie rijden nog twee Nederlanders mee: Bas Koeten en Michel Schaap, die samen een auto delen. Koeten reed de eerste kwalificatie en start morgen P5. Koeten: "Ik wachtte op een sleepje en die kwam niet naar mijn zin, dus moest ik zelf een flying lap zetten. Slipstreamen is erg belangrijk op dit circuit met de pickup. P5 op een baan waar ik pas twaalf ronden gereden heb, is in ieder geval een mooi resultaat." Koeten deelt zijn auto dus met Michel Schaap, die tijdens de tweede race van de MW-V6 Pickup Series rijdt. Schaap: "Ik vond het geweldig en super leuk om weer een keer in zo'n auto te zitten. Voor mij is het een heel nieuw circuit en omdat ik de auto deel met Bas, duurt het iets langer om gewend te raken aan de baan, maar ik kijk ernaar uit om de tweede race te mogen rijden."


 KPH9859

In de Legend SuperCup nemen Johan Kraan, Ferry Monster en Danny van Dongen plaats achter het stuur. "Ik heb een leuke dag gehad. Ik ken de Legends natuurlijk al een tijdje, maar had er nog niet veel in gereden. In de loting heb ik een P2 en P5 getrokken, dus ga morgen racen met een grote glimlach op mijn gezicht", vertelt Ferry Monster. Van Dongen had zijn eerste kennismaking met de Legend: "Het ging eigenlijk best goed. Ik had twee keer de snelste ronde tijdens de vrije training, maar ik heb pech gehad bij de loting. Ik start daarom een keer zesde en een keer laatste."
De talentvolle Slowaakse rijder Richard Gonda heeft op dit moment de derde positie in het Formule Acceleration 1 (FA1) kampioenschap. Helaas is de Slovakia Ring niet geschikt voor een race met deze 550 pk sterke formulewagens, maar gelukkig kan Gonda wel een paar prachtige demo's geven.

Zoals altijd staat Acceleration ook in het teken van muziek. Vanavond is de Celebrate the 80s & 90s show met David Hasselhoff geheel uitverkocht. Bijna 13.000 mensen kochten een kaartje in de voorverkoop om live optredens te zien van 2 Unlimited, Rick Astley, Samantha Fox, de Vengaboys, de lokale artiest Maduar en vele anderen!

 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet