GT

GT: ART Grand Prix op pole in Paul Ricard, sterke kwalificatie Nederlanders

BRD 3539

Op het Zuid-Franse circuit van Paul Ricard heeft Alvaro Parente zijn tweede pole position van het seizoen in de Blancpain Endurance Series weten te veroveren. De Portugees was vanmiddag met de McLaren MP4-12C GT3 het snelste in de kwalificatie voor de derde race van het seizoen die later vandaag zal worden verreden.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto: Brecht Decancq Photography

In de kwalificatie lieten de ART Grand Prix-coureurs zien dat zij ook vandaag als grote kanshebbers moeten worden gezien. Andy Soucek was het snelste in zijn kwalificatie en teamgenoot Parente zette al vroeg in de laatste sessie een snelste tijd neer van 1:57.374. Doordat enkele seconden later Kevin Estre zijn McLaren aan de kant moest zetten werd de sessie tijdelijk onderbroken, maar nadat de baan weer was vrijgegeven ging een shoot-out van nog niets meer dan negen minuten van start.

Na de herstart was het Stef Dusseldorp die met zijn HTP Motorsport Mercedes SLS AMG GT3 de tweede tijd liet noteren. Een ronde later gingen zowel Parente als Dusseldorp sneller. Parente verbeterde zijn tijd naar 1:57.198, terwijl Dusseldorp een 1:57.530 liet noteren. De andere deelnemers wist de tijden van het tweetal niet meer te verbeteren waardoor de Mercedes van Dusseldorp vanavond vanaf de eerste startrij zal vertrekken, een opsteker na een aantal tegenvallende weekends.

Een-duizendste van een seconde achter Dusseldorp wist Alex Buncombe de Nissan GT Academy Team RJN Nissan GT-R Nismo GT3 als derde te kwalificeren. De Britse coureur pakte daarmee ook de pole in de Pro-Am klasse, een tiende voor de BMW Z4 GT3 van Nick Catsburg, die keurig als vierde aantikte. 
  Kevin Korjus, Kevin Estre en Gregoire Demoustier, de huidige leiders in het kampioenschap, kwamen door het stilvallen van de McLaren niet verder dan de tiende plaats. Simon Knap en zijn teamgenoten Andrew Danyliw and Andrea Sonvico kwalificeerden de AF Corse Ferrari op de 22e plaats.

De drie-uurs race begint vanavond om 19.15 en is live te zien op Motors TV en op de site van de Blancpain Endurance Series.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet