DTM

DTM: Groeten uit Neurenberg - de opbouw van de Norisring

IMG 4044
Deze bandenstapels moeten vrijdag allemaal keurig op hun plaats staan

Komend weekeinde zijn de DTM, het FIA EK Formule 3, de Duitse Porsche Carrera Cup en de Volkswagen Scirocco R-Cup te gast op de Norisring in Neurenberg. Het evenement op het 2,3 kilometer korte circuit tussen het Grundig-gebouw en de Dutzendteich is traditioneel een van de hoogtepunten van het seizoen. De Norisring-race van dit jaar krijgt een bijzonder element, want onder de titel 'Norisring Race Classics' heeft de organiserende MotorsportClub Nürnberg in samenwerking met Stefan Sack een indrukwekkend veld van historische raceauto's bij elkaar gekregen voor demonstratieritten op zaterdag en zondag. Auto's uit de Deutsche Rennsport-Meisterschaft (Zakspeed-Ford Escort, Kremer-Porsche 935 K2, BMW 320), DTM (Opel Omega, BMW E30 M3, Ford Sierra en Mustang, Mercedes-Benz C-Klasse en CLK) en andere historische raceauto's als een McLaren M8, BMW M1, Porsche 956 komen tijdens de demonstraties op zaterdag vanaf 18.25 uur en op zondag vanaf 16.15 uur in actie. Voor de rest ontvingen we van Frank de Jong, erkend toerwagenspecialst (bezoek eens zijn prachtige website Touringcarracing.net met een enorme hoeveelheid toerwagenhistorie) en enthousiast lezer van onze site, een aantal fraaie foto's waarop de werkzaamheden voor de opbouw van het circuit en de diverse hospitality-units voor het komende raceweekeinde goed in beeld zijn gebracht. Vanaf vrijdag zijn we ter plekke om het resultaat in ogenschouw te nemen!

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Frank de Jong, PR

140624 DTM C-Klasse Lohr

Enkele historische raceauto's die dit weekeinde op de Norisring in actie komen: Mercedes-Benz C-Klasse

140625 DTM 956

Porsche 956

140625 DTM Mustang

Ford Mustang.

IMG 4048

De tijdelijke pitboxen worden opgebouwd.

IMG 4049

Het rechte stuk van start en finish met pitmuur en de beroemde 'Steintribüne'

IMG 4052

Tribune bij de Schöller-S

IMG 4053


IMG 4055

Audi-merchandisepaviljoen in opbouw.

IMG 4056

Het tentje dat als onderkomen dient voor de mensen van de technische keuring door de Duitse auto- en motorsportfederatie DMSB.

IMG 4057

Zelte Frank, gehuisvest in de Eifel vlakbij de Nürburgring, is één van de vele tentbouwers (hoewel het woord 'tent' de lading eigenlijk al lang niet meer dekt, kijk maar eens naar de BMW-constructie op de trailer) die in de DTM werkzaam zijn.

IMG 4059

Heen en weer rijden met vorkheftrucks, een bekend beeld bij de op- en afbouw rondom DTM-weekeinden.

IMG 4060

Het imposante BMW-bouwwerk met twee etages (links) en een paviljoen-in-wording voor Mercedes-Benz.

IMG 4061

Tribunes.


IMG 4062

En omdat er tijdens de opbouw natuurlijk ook gegeten moet worden, en er heel wat mensen in de middagpauze een wandeling langs de 'Dutzendteich' maken, was de snackkar natuurlijk open. Nürnberger Bratwurst, uiteraard!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet