VLN

Claudia Hürtgen verspeelt mogelijk podiumpositie voor BMW in 24U Nürburgring

Claudia Hürtgen heeft ruim twee uur voor het einde een mogelijke podiumpositie in 24U Nürburgring verspeeld. De Duitse Schubert BMW rijdster ging na een furieus duel met de leidende Phoenix Audi R8 LMS achterstevoren en viel naar de vijfde plek terug.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2014 BMW laatste Uren
Claudia Hürtgen verspeelde voor BMW een mogelijke podiumpositie in 24U Nürburgring. Door een kostbare fout verloor zij veel tijd en is
voor de overwinning kansloos geworden.


Claudia Hürtgen verspeelt mogelijk podiumpositie voor BMW in 24U Nürburgring.
Voor BMW lijkt na het uitvallen van de BMW Sports Trophy Marc Team VDS BMW Z4GT's en het uitvallen van één Schubert BMW 24U Nürburgring in een grote teleurstelling te eindigen. Twee uur voor het einde ging Claudia Hürtgen bij Tiergarten achterstevoren en verspeelde voor BMW een mogelijke podiumpositie. Het team moest een complete spoorstang vervangen. Daardoor verloor Hürtgen meer dan een ronde op de ROWE SLS Mercedes AMG GT3 van de combinatie Zehe/Hohenadel/Bastian/Engel. Het duel tussen de Phoenix Racing No 4 Audi van de combinatie Haase/Mamerow/Rast/Winkelhock en de Black Falcon Mercedes SLS AMG GT3 van Bleekemolen/Simonsen/Menzel/Arnold gaat onverminderdvoort. Het verschil bedraag 2.40 min. Waarschijnlijk zal de allerlaatste pitstop de definitieve beslissing opleveren.

2014 Carlo laatste Uren
Carlo van Dam: "Wij hebben hier de laatste jaren nooit een schrammetje gereden. En na acht jaar nu dit."'


De Suburu WRX ST1 van de combinatie Yoshida/Sasaki/Lasee/Van Dam verloor vanochten vroeg ruim 35 minuten door een "off road" incident. Carlo van Dam: "Na de "off" mocht ik als eerste naar buiten. Maar hij trilde nogal." Ook hier moest een spoorstang vervangen worden. In de SP3 T klasse bevindt de Subaru zich momenteel in vierde positie.

IMG 0029 De vermoeidheid slaat toe en de laatste uren zijn ingegaan.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet