VLN

Spannende 24 Uurs Sprint op de Nordschleife. Bleekemolen nog steeds 2e.

De voorspellling dat de 42e editie van Nürburgring zich tot een Sprintwedstrijd zou ontwikkelen is volledig uitgekomen. Op dit moment vechten de No 4 Phoenix Audi R8 LMS, de No 1 Black Falcon Mercedes SLS AMG GT3 en de enig overgebleven Schuberth BMW Z4 GT3 verbeten om de kop. Het verschil tussen de eerste drie bedraagt slechts minder dan 30 seconden!

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2014 Phoenix Audi R8 LMS kop
De Phoenix Audi R8 LMS Ultra heeft nog steeds de leiding in handen.

Nordschleife eist zijn traditionele tol
De nachtelijke uren hebben op de Nordschleife duidelijk hun tol geëist. Vele favorieten verdwenen door technische problemen of crashes voortijdig van het toneel. De beide BMW Sports Trophy Marc Team VDS BMW Z4 GT3'S vielen om middernacht door een technisch defect en een crash uit. Marco Wittmann kwam als eerste met een technisch defect tot stilstand. Markus Paltalla wilde aanvankelijk een dubbele stint voor zijn rekening nemen, maar motorproblemen zorgden ervoor dat Paltalla vier ronden verloor. Uiteindelijk crashte de No 26. BMW Sports Trophy Team Marc VDS om twee uur 's nachts uit de wedstrijd. Kort voor middernacht moest de lokale favoriet, de Frikadelli Porsche 911 GT3R van de combinatie Abbelen/Schmitz/Huisman/Pilet met elektronicaproblemen opgeven. Teameigenaar Klaus Abbelen: "Er is zoveel gebeurd dat ik liever nu opgeef, dan dat ik de auto nog verder sloop. Problemen met de wielophanging en het uitvallen van de ABS hebben hiervoor gezorgd.

2014 Black Falcon SLS AMG GT3 2
Kan Jeroen Bleekemolen het succes van vorig jaar herhalen. De kansen zijn er wel.

De tweede Black Falcon Mercedes SLS AMG GT3 van de combinatie Al Faisal/Hubert Haupt/Adam Christodoulou/Yelmer Buurman was vanmorgen vroeg bij een aanrijding in de "Fuchsröhre" betrokken. Een Aston Martin-coureur zag de Black Falcon SLS AMG Mercedes GT3 over het hoofd. Christoudoulou: "Dit is gewoon ergerlijk, we lagen vierde en we hadden gewoon een podiumklassering in het vooruitzicht. Ook de No 18 Audi R8 LMS van Audi Race Experience was vanochtend vroeg bij een aanrijding betrokken, maar de combinatie Frey/Frankenhout/Bastien/Bollrath wist zich in de Top 20 terug te vechten.

2014 Schubert Stop nacht
Reguliere nachtstop bij de No 20 Schubert BMW Z4 GT3.

Beide Dörr McLarens behoren eveneens tot de definitieve uitvallers. Na een technisch defect in het baanvak Fuchsröhre moest het team eveneens definitief opgeven. Ook de Red Camel Seat van de combinatie Breukers/Thijssen/Griffioen strandde vanmorgen vroeg in het baangedeelte Fuchsröhre. De enig overgebleven Nissan GT-R GT3 van de combinatie Krumm/Tanaka/Hoshino was vanmorgen vroeg eveneens bij een aanrijding betrokken, maar bevindt zich in 44e positie.
De Black Falcon Porsche Carrera van de Nederlanders "Gerwin"/"Philipp''/ Manuel Mezger/Tim Scheerbarth bevindt zich in 34e stelling en ligt tweede in de V6 klasse.

2014 Gazoo Stop
Reguliere stop bij het Japanse Gazoo Racing dat op de Nordschleife niet meer weg te denken is.

Opvallend is dat de al jaren deelnemende Gazoo Racing LFA Code X van de combinatie Akira Lida/Juichi Wakisaka/Takuto Iguchi zich probleemloos in dertiende positie bevindt. De Subaru WRX STI van de combinatie Toshihiro Yoshida/Kota Sasaki/Marcel Lassee/Carlo van Dam bevindt zich in de SP3 T klasse nog steeds in tweede positie.

2014 Falken Porsche Nacht
Goede uitgangspositie voor de Falken Porsche 911 GT3 R

De No 44 Falken Porsche van de combinatie Henzler/Dumbreck/Ragginger/Imperatori rijdt na een onopvallende wedstrijd in vierde positie en kan mogelijk nog voor een verrassing zorgen. De Falken-coureurs klagen constant over het feit dat een groot aantal coureurs in de gele zones veel te vroeg op het gas gaan.

2014 Dumbreck Brand
De littekens van de 007 brand zijn duidelijk zichtbaar. Nu loopt de Aston Martin probleemloos.

De No 4 Audi R8 LMS Ultra van Haase/Mamerow/Rast/Winkelhock heeft de leiding nog steeds in handen. De Black Falcon SLS AMG Mercedes GT3 moest tegen tien uur kortstondig prijsgeven aan de No 20 Schubert BMW Z4 GT3. Hoewel de 007 Aston Martin gedurende het wedstrijdbegin de nodige problemen kende, loopt de auto nu probleemloos in zesde positie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet