VLN

24U Nürburgring. Felle strijd tussen de Audi BMW Mercedes Customer Teams

Na ruim vijf uur wedstrijd is er een felle strijd ontbrandt tussen de Customer Teams van Audi, BMW en Mercedes. Vooral de Phoenix Audi R8 LMS van de combinatie Haase/Mamerow/Rast/Winkelhock drukt de laatste uren zijn stempel op de wedstrijd

Tekst en Foto's Willem J.Staat

2014 No 4
De Phoenix Audi R8 LMS Ultra zet momenteel de toon in 24U Nürburgring.

Felle strijd Customer Teams Audi, BMW en Mercedes
Na ruim vijf uur wedstrijd is er een felle strijd ontbrandt tussen de Customer Teams van Audi, BMW en Mercedes. Voor de Audi R8 LMS Ultra van de combinatie Haase/Mamerow/Rast/Winkelhock drukt de laatste uren zijn stempel op de wedstrijd. De Dörr McLaren MP4 12C GT3 van de combinatie Estre/Kox/Mullen/Bert viel door technische problemen naar de zestiende plek terug. Na 32 wedstrijdronden had de Phoenix Audi R8 LMS Ultra een voorsprong van 3.330 seconden op de BMW Z4 GT3 van het BMW Sports Trophy Team Marc VDS van de combinatie Leinders/Paltalla/Catsburg/Adorf. Na vijf uur wedstrijd bedroeg het verschil tussen de eerste vijf teams slechts een minuut. En de het verschil tussen de Top 10 bedroeg minder dan drie minuten. De Startnr. 10 Viper, die afgelopen donderdag eveneens al bij een crash met een Aston Martin op het GP-gedeelte betrokken was, was op de Nordschleife andermaal bij een crash met een Mini betrokken. Omdat de Viper brokkenpiloot bij dubbel gezwaaid geel andermaal bij een crash betrokken was, werd de Viper voor de rest van de meeting uitgesloten. Ook de Duitse DMSB zal een nader onderzoek instellen naar de capaciteiten van betrokken coureur.

2014 Estre Kox 17
De polesittende McLaren moest jammer genoeg veel terrein prijsgeven.

Inhaaljacht Frikadelli Porsche
De Frikadelli Porsche 911 GT3 R is inmiddels aan een furiueze inhaaljacht begonnen. Patrick Huisman: "De motortemperatuur is normaal en ook de motor maakt geen bijgeluiden meer. Wij hebben waarschijnlijk geen verdere schade opgelopen." Ook de problemen met een kapotte ABS censor schijnen door het Frikadelli Team te zijn opgelost. De Schubert BMWZ4 GT3 van de combinatie Dirk Werner/Jörg Müller/Lucas Luhr/Alexander Sims is één van de eerste prominente opgaves. Ten gevolge van een crash in de Bitburgbocht, bleef de BMW Z4 GT3 in de Coca Cola-bocht steken, en blokkeerde de pitsingang voor diegenen die de shortloop namen. Een kapotte oliepomp betekende het definitieve einde.

2014 Huisman Race
Patrick Huisman op jacht naar sneller rondetijden.

Momenteel heeft de wedstrijd zich enigszins gestabiliseerd met de No 4 Phoenix Audi R8 LMS Ultra van Haase/Mamerow/Rast/Winkelhock aan de leiding. Daarachter volgt de No 26 BMW Z4 GT3 van Leinders/Paltalla/Catsburg/Adorf, gevolgd door de No 1 Black Falcon SLS AMG Mercedes GT3 van Bleekemolen/Simonsen/Menzel/Arnold. De Rowe Mercedes van Zehe/Hohenadel/Bastian/Engel volgt in vierde positie. De tweede BMW Sports Trophy Team Marc VDS bevindt zich in vijfde stelling, gevolgd door de overgebleven Schuberth BMW Z4 GT3 van Klingmann/Baumann/Hürtgen/Tomczyk. De tweede Black Falcon SLS Mercedes AMG GT3 verloor gedurende de stint van Al Faisal nogal wat trackpositie de combinatie Faisal/Haupt/Christodoulou/Buurman viel daardoor naar de zevende plek terug.

2014 Frankenhout
Christian Frankenhout bevindt zich in de Top 20.

De Audi Race Experience Audi R8 LMS Ultra van Christian Frankenhout/Rahel Frey/Dominque Bastien en Christian Bollrath circuleert in 20e positie. De Subaru WRX STI van Toshihiro Yoshida/Kota Sasaki/Marcel Lasee/Carlo van Dam bezet in de SP3 T klasse de tweede plek en ligt op een derde plek in zijn klasse.

2014 Red Camel
Wat zouden endurance races zijn zonder het Nederlandse Red Camel Racing?

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet