Sportscars

Sportscars: Groeten uit Le Mans (toeristisch)

140619 Groeten LM bord
De Audi A3 2.0 TDI bracht ons vlot en probleemloos naar Le Mans

Ja, het is alweer bijna een week geleden, en we zijn inmiddels alweer bij de volgende 24-uursrace, maar er stonden nog een paar aardige, met name toeristische foto's op de geheugenkaart van de camera en voordat die ergens in de krochten van een harde schijf verdwijnen, wilden we de kans toch niet onbenut laten om hier nog een laatste 'Groeten uit' vanuit Le Mans van te maken. Maar een waarschuwing voor autosportpuristen is wellicht op z'n plaats: dit is een geheel persoonlijke en enisgzins toeristische impressie. Er zit maar één foto van een raceauto in!

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

140619 Groeten LM Reims pitlane


Omdat we op Pinkstermaandag nog even via de oldtimerbeurs in het Belgische Ciney wilden, kozen we voor een overnachting in Reims, en natuurlijk mocht een bezoek aan het schitterende oude circuit van Reims-Gueux niet ontbreken. De stichting 'Amis du Circuit de Gueux' doet daar sinds tien jaar fantastisch werk in het zorgvuldig beheer van het historisch erfgoed. Zo is het overtollige groen op de tribunes verwijderd en zijn de pitgebouwen bijgeschilderd, maar zonder het allemaal te modern te maken. Klasse!

140619 Groeten Aire Reims Gueux

Het tankstation op de parkeerplaats 'Aire de Guex' langs de snelweg van Reims naar Parijs heeft ook een speciale muur die aandacht besteedt aan de racehistorie van het nabijgelegen circuit.

140619 Groeten LM Reims kathedraal 240

Natuurlijk moest ook de kathedraal van Reims even worden bezocht, waar niet minder dan 20 Franse koningen werden gekroond.

140619 Groeten LM Chartres 240

Op dinsdag reden we (inclusief de obligate file bij Parijs) verder naar Le Mans, waarbij we onderweg even stopten voor een lichte lunch in Chartres, ook bekend vanwege een kathedraal. Helaas regende het er.

140619 Groeten LM Chartre vitrails

Hier is vooral het 'glas in lood' de belangrijkste attractie. Werkelijk adembenemend, en Chartres is nog steeds het mondiale centrum voor iedereen die iets met deze kunstvorm wil doen.

140619 Groeten LM Tertre Rouge

In Le Mans, waar het inmiddels weer droog was, begonnen we - natuurlijk - met een rondje over het circuit. Allereerst even langs Tertre Rouge, waar ter nagedachtenis aan Alan Simonsen, die er vorig jaar om het leven kwam, een Deense vlag op het hek hing. De vangrails staan nu iets verder van de bomen af.

140619 Groeten LM Indianapolis

Foto van onze tijdelijke auto tussen Indianapolis en Arnage.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet