NASCAR

NASCAR: Paul Menard wint Nationwide Michigan

Paul Menard heeft bij zijn eerste Nationwide start op Michigan dit seizoen direct de wedstrijd op zijn naam geschreven. De Sprint Cup-coureur kreeg in de slotfase de overwinning in de schoot geworpen toen Joey Logano's Penske Ford Mustang kort voor het einde met een langzaam leeglopende rechter achterband naar binnen moest.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

MIS NNS Burnout 061414
Prachtige Nationwide-overwinning voor Paul Menard in Michigan. De laatste behaalde hij in 2006........

Paul Menard wint Nationwide Michigan
Paul Menard wist direct bij zijn allereerste Nationwide-start dit seizoen de wedstrijd in Michigan op zijn naam te schrijven. De Sprint Cup-coureur had sinds juni 2006 geen wedstrijden meer in de Nationwide-series gewonnen. Vier ronden voor het einde kreeg Menard de zege a.hw. in de schoot geworpen toen Joey Logano met een langzaam leeglopende rechterband naar binnen moest. Dit werd vermoedelijk veroorzaakt door merkgenoot Joey Logano's Ford, die eerder in de wedstrijd bij een crash betrokken was.

JGR-coureur Sam Hornish Jr,. die dit seizoen part-time voor het team van Joe Gibbs Racing actief is, eindigde ondanks een spin in de beginfase als tweede.Hornish Jr. wist zich keurig naar voren op te werken. "Op het einde kon ik niets tegen de No 33 uit de kast trekken. Maar ik gaf het ook niet op. Ik bleef gewoon hard werken" aldus Hornish Jr.

Teamgenoot Kyle Busch startte buiten de vierde en laatste neutralisatie buiten de Top 15 maar wist zich naar de vierde plek op te werken. Dale Earnhardt Jr. eindigde als derde. Grootste verliezer waren Kyle Larson en Chase Elliott. Beide gaven lange tijd de toon aan. Een strategische fout om tussen de tweede en derde neutralisatie niet naar binnen gaan betekende eigenlijk het einde van hun kansen. Op oude banden reden zij gewoon langer door, maar de vierde en laatste neutralisatie werd hun noodlottig. Terwijl de concurrentie voor een korte brandstofstop naar binnen kwam, duurde hun stop vanwege de wissel naar vers rubber aanmerkelijk langer.Hoewel beiden veel tijd verloren wisten zij zich in de slotfase toch nog in de Top 10 te nestelen. Elliott eindigde als zesde en Larson als achtste.

Bij de laatste herstart verloor Menard even wat posities, maar met nog 20 ronden te gaan bevond hij zich alweer in tweede stelling. Paul Menard: "Bij de laatste herstart dacht ik dat ik de wedstrijd al cadeau gegeven had."

MIS NNS Menard VL 061414
Paul Menard is terug in Winner's Circle. De familie Menard heeft de autosport altijd een warm hart toegedragen.


Uitslag
1. Paul Menard Chevrolet 127 ronden
2. Sam Hornish Jr. Toyota 127 ronden
3. Dale Earnhardt Jr. Chevrolet 127 ronden
4. Kyle Busch Toyota 127 ronden
5. Brian Scott Chevrolet 127 ronden
6. Chase Elliott Chevrolet 127 ronden
7. Regan Smith Chevrolet 127 ronden
8. Kyle Larson Chevrolet 127 ronden
9. Ty Dillon Chevrolet 127 ronden
10.Chris Buescher Ford 127 ronden


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet