Supercar Challenge

Supercar Challenge: Dubbelslag voor Henry Zumbrink op Spa-Francorchamps

zondag-2

Henry Zumbrink kan met een goed gevoel op zijn races op Spa-Francorchamps terugkijken. Na zijn overwinning in de race op zaterdag pakte de Volvo-coureur ook in de race op zondag de volle overwinning. Kelvin Snoeks finishte knap tweede, voor Paul Bailey en Andy Schultz die in de laatste bocht nog de derde positie van Martin Lanting en Bob Herber afpakten. In de GT-divisie wonnen Patrick van Glabeke en Frédérique Jonckheere weer en in de GTB-divisie ging de overwinning naar Ferdinand Kool en Max Koebolt. In de Supersport-divisie pakten Koen Bogaerts en Mark van der Aa de overwinning, in de Sport-divisie ging de eerste plaats naar Manu Vanderyse en Nicolas Vandierendonck in de Porsche Cayman.

Tekst en foto's: PR

header

Ook ditmaal had Henry Zumbrink een goede start van de race. De Volvo-coureur dook als eerste door La Source, gevolgd door Bob Herber en Niek Hommerson. Paul Bailey lag bij de start op de vierde plaats, voor Kelvin Snoeks op positie vijf en Niels Bouwhuis op plaats zes. Bouwhuis was de race namelijk van start gegaan in de BMW Z4 GT3 van Jan Storm en ook Kelvin Snoeks was de race gestart in een BMW Z4 GT3 omdat zijn eigen Volvo door motorproblemen niet van start kon gaan.

Zumbrink kon zijn eerste plaats in de eerste ronden behouden en ook Bob Herber en Niek Hommerson wisselden niet van positie. Dit drietal kon wel meteen een gat slaan naar de rest, want Aston Martin-coureur Paul Bailey volgde na vier ronden al op een tiental seconden. Kelvin Snoeks zat met zijn BMW Z4 GT3 niet ver van Bailey verwijderd.

Na zeven ronden slaagde Kelvin Snoeks er in om de Aston Martin van Bailey in te halen. De achterstand van Snoeks op de koplopers was inmiddels echter al opgelopen tot twintig seconden en Snoeks moest dus flink aan de bak om nog op het podium te komen.

Ook na de pitstops was het Henry Zumbrink die de eerste plaats in handen had. Martin Lanting lag op de tweede positie, met daar vlak achter Kelvin Snoeks in de BMW Z4 GT3 en Louis Machiels in de Ferrari 458 GT3.

zondag-4

Zumbrink had inmiddels een voorsprong van dertig seconden op zijn achtervolgers, die onderling flink in gevecht met elkaar waren. Martin Lanting lag na achttien ronden nog steeds op de tweede plaats, maar de Ferrari-coureur stond onder zware druk van Kelvin Snoeks en Louis Machiels. Niet ver daar weer achter lag Andy Schultz met zijn Aston Martin Vantage GT3 op de vijfde plaats.

Snoeks bleef in de slotfase Lanting onder druk zetten en slaagde er met nog twee ronden te gaan in om toch nog de tweede plaats van Lanting af te pakken. Lanting moest daarna weer in zijn spiegels kijken, want ook Louis Machiels meldde zich aan de staart van de Martino Rosso Ferrari.

Machiels moest op zijn beurt echter ook uitkijken, want ook Bailey lag op de loer met zijn Aston Martin Vantage GT3. Bailey slaagde er in de voorlaatste ronde zelfs in om Machiels in te halen en daarmee de vierde positie te pakken. In de allerlaatste ronde pakte Bailey zelfs nog de derde plaats, door Martin Lanting in La Source te verschalken. Een uitermate spannend slot dus om de ereplaatsen!

zondag-1

De overwinning in de race ging naar Henry Zumbrink, Kelvin Snoeks op positie twee en Andy Schultz en Paul Bailey eindigden op de derde plaats. "Mijn start was goed en ik kon meteen een paar meters pakken. Na de pitstops was het toch wat lastiger, want mijn banden hadden het moeilijk", aldus Henry Zumbrink. "Ik hoorde via de radio dat ik een grote voorsprong had maar ben toch door blijven rijden. Als je langzamer gaat rijden gaat het vaak fout, dus dat wilde ik voorkomen. Deze twee overwinningen konden we na de Nürburgring wel even gebruiken!"

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet