Sportscars

Sportscars: CORE autosport wint op Kansas Speedway, Van der Zande tweede

imsa 27092108

CORE autosport coureurs Colin Braun en Jon Bennett hebben op de Kansas Speedway hun derde overwinning van het TUDOR United SportsCar Championship gewonnen. Na overwinningen in de 24U van Daytona en de 12U van Sebring was het tweetal ook in de kortste race van het seizoen het beste.


Tekst: Marcel ten Caat
Foto: IMSA

De wedstrijd op de Kansas Speedway was verdeeld in twee races van elk 45 minuten. De deelnemers in de Prototype Challenge reden samen met de IMSA Cooper Tires Prototype Lites, waarbij de coureurs in de Prototype Challenge elk een wedstrijd voor hun rekening namen.

Sean Rayhall domineerde de eerste race op zaterdagavond. De 8Star Motorsports-coureur vertrok vanaf de derde plek, maar nog voor het einde van de eerste ronde wist hij in zijn Oreca FLM09 de leiding te grijpen. De jonge Amerikaan liet iedereen achter zich en kwam na 33 ronden 5.382s eerder over de streep dan RSR Racing coureur en pole-sitter Chris Cumming.

In de tweede race wist Rayhall's teamgenoot Luis Diaz de rest van het veld niet voor te blijven. De Mexicaanse coureur kon CORE autosport coureur Colin Braun een ronde achter zich houden, maar in de tweede ronde passeerde Braun Diaz om vervolgens weg te rijden van zijn concurrenten.

Renger van der Zande wist met zijn Starworks Motorsport Oreca FLM09 ook aan Diaz voorbij te gaan, maar moest genoegen nemen met de tweede plaats achter Braun. Van der Zande finishte uiteindelijk 4.652s achter de winnaar. Diaz kwam bijna drie seconden achter Van der Zande als derde over de streep.

Uitslag TUSC Grand Prix of Kansas
1. CORE autosport (Bennett/Braun), 66 ronden
2. Starworks Motorsport (Schultis/van der Zande), + 4.652s
3. 8Star Motorsports (Diaz/Rayhall), + 7.410s
4. PR1/Mathiasen Motorsports (Jeannette/Montecalvo), +8.124s
5. RSR Racing (Cumming/Tagliani), + 9.245s
6. RSR Racing (Ende/Junqueira), + 16.461s
7. Starworks Motorsport (Fuentes/Dalziel), + 22.758s
8. BAR1 Motorsports (Bielefeld), + 47.314s
9. Performance Tech (Ostella), + 1:05.363s
10. JDC/Miller Motorsports (Miller/Simpson), + 1 ronde
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet