Clio Cup

Clio Benelux Cup: Max Braams wint titanenstrijd met Sebastiaan Bleekemolen voor volle tribunes

DBP 6538

In Spa stonden de tienduizenden toeschouwers van de World Series by Renault ook tijdens de tweede wedstrijd van de Clio Cup Benelux en de Clio Cup Central Europe op de banken voor de eindfase van de Clio Cup. De strijd om de zege was er één van start tot finish en uiteindelijk hield Max Braams (Equipe Verschuur) amper enkele meters over op de leider in het kampioenschap, Sebastiaan Bleekemolen (Team Bleekemolen). Braams was meteen ook beste junior. Achter beide kemphanen, die een intense, maar faire race reden, werd Régis Gosselin (Equipe Verschuur) schitterend derde, waarmee de 21-jarige Belgische belofte meteen zijn potentieel bevestigde. Wilbert van den Burg (Visual Art) reed naar een tweede zege in de Clio Challenge en pakte dit weekend alles wat er te pakken viel.

Tekst en fotos: PR

team-bleek

De start, met Max Braams op pole, maakte weer slachtoffers, na een wat overmoedig manoeuvre van een Duitse deelnemer. Michael Bleekemolen en vooral de winnaar van gisteren, Melvin De Groot, waren de voornaamste slachtoffers. Vooraan spurtten Max Braams, Bleekemolen, Gosselin, Van den Berg, Langeveld en al de rest weg. Hoewel het even leek alsof Braams de fakkel aan Bleekemolen moest doorgeven kon hij zijn plek vooraan heroveren en met minder dan een seconde voorsprong zijn eerste zege vieren. Achter het duo, moest Gosselin alles uit de kast halen om routinier Robert van den Berg achter zich te houden, doch het lukte. Stephane Polderman werd vijfde, terwijl Niels Langeveld met een moeilijk te besturen Clio zijn zesde plek veilig kon stellen, met de daarbij horende punten. Marcel Dekker, Rene Steenmetz, Jan Muys en Loris Hezemans maakten de top 10 vol.Max Braams: "Prachtige zege, ik ben echt heel blij na de mooie wedstrijd. Ik hoop op de Nürburgring om deze prestatie door te zetten.
Regis Gosselin: "Wat kan ik nog over dit weekend zeggen? Dit is een droom die maar blijft doorgaan en ik ga er voor tijdens de volgende races van de Clio Cup Benelux."

In de Clio Challenge was het opnieuw de ijzersterke Wilbert van den Burg die zijn wetten oplegde aan Peter Schreurs en Marcel Van de Maat. Van den Burg behaalde alle pole-posities, snelste ronden en zeges: een maximale score dus! Filip Uyttendaele werd als beste Belg 5de.

bleekCY7H0517

Uitslag: 1. Max Braams (NL – 1ste Junior), 10 ronden, 2. S. Bleekemolen (NL) + 0,942, 3. Regis Gosselin (Bel) + 2.520, 4. Robert Van Den Berg (NL) + 2.848, 5. S. Polderman (Bel) + 3.069... 14. W. Van den Burg (1ste Clio Challenge)...

Stand Kampioenschap (officieus): 1. S. Bleekemolen 69, 2. Max Braams 55, 3. Niels Langeveld 53, 4. Marcel Dekker 46, 5. Melvin De Groot 45, 6. Jan Muys 44, 7. R. Gosselin 32...

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet